Fijne feestdagen!

Bedankt dat je hebt gekozen voor het kerstmenu van ‘t Amusement! 

Voor ons was dit een bijzondere uitaging tijdens een bijzonder jaar.

We hopen dat je er heel erg van gaat genieten en dat we je in 2021 weer in ons restaurant mogen begroeten. 

Culinaire groetjes, 
het team van ‘t Amusement

Hier vind je alle instructies bij het kerstmenu

Brood met boter

Amuse: hazelnootmacaron met geitenkaas & biet

Extra filmpje bij het voorgerecht: koolrabi bloem rollen

Kerstmenu: voorgerecht

Kerstmenu: tussengerecht

Kerstmenu: hoofdgerecht*

*De rouleau en steak van knolselderij moeten gedurende 8 – 10 minuten in de oven

Kerstmenu: nagerecht

Extra gang: coquilles

Extra gang: kaas

Extra gang: biologische foie gras

Extra gang: paté van eekhoorntjesbrood*

* geserveerd met toast in plaats van schotsen

Hier vind je de uitleg bij het wijnarrangement

Aperitief

Voorgerecht

Hoofdgerecht

Dessert

Nieuw

Basis Gastrique

Basis Gastrique

Een gastrique is een ingekookte vloeistof op basis van onder ander azijn die dient als basis voor verschillende sauzen, zoals bearnaisesaus. Met deze basis maak je lekkere Franse sauzen. Het klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Je kan een wat grotere...

Basis mayonaise maken

Basis mayonaise maken

Zelfgemaakt is het lekkerst! Dat geldt zeker voor sauzen. Wil je meer leren over sauzen en tips en tricks krijgen voor het maken van allerlei soorten saus op basis van verschillende bereidingen? Geloof me, je vlees, vis én groenten krijgen er een enorme opknapbeurt...

Aardbei-vlierbloesem mocktail

Aardbei-vlierbloesem mocktail

We zien dat er steeds meer een trend ontstaat richting alcoholvrije drankjes. Genieten kan ook met mate en proosten hoeft niet altijd met een alcoholische versnapering. Deze mocktail is super zomers en echt heel lekker. Je mist de alcohol niet. Kan je het toch niet...

Populair

Sinaasappelsaus voor bij eend

Sinaasappelsaus voor bij eend

Eendenborst met sinaasappelsaus. Misschien is het een gerecht dat je eerder in een restaurant zou bestellen dan dat je eraan denkt om het thuis klaar te maken, maar als je je er even toe zet is het helemaal niet zo moeilijk. Het resultaat is des te meer belonend. Verras jouw tafelgenoten met een...

Pesto van daslook en gerookte amandelen

Pesto van daslook en gerookte amandelen

Daslook groeit van maart tot juni. Het is een wilde plant, die je vaak tegenkomt in grote groepen bij elkaar. Je herkent daslook aan de lange brede groene bladeren en kleine witte bloemetjes. Daslook is familie van de (ja de naam zegt het al ;-)) lookfamilie. Het plantje groeit op beschaduwde...

Klassiekers

Macarons

Witlofschotel

Witlof schotel

Mayonaise

Appeltaart

Rode kool

Spritsen

Gehatkballen