Zo maak je zelf geklaarde boter

Zo maak je zelf geklaarde boter

Geklaarde boter is boter waaruit de eiwitten zijn verwijderd, waardoor enkel het pure botervet overblijft. Misschien ken je geklaarde boter ook wel onder de naam Ghee. Ghee is een vorm van geklaarde boter die erg veel in India wordt gebruikt. Ghee en geklaarde boter...
Basis Gastrique

Basis Gastrique

Een gastrique is een ingekookte vloeistof op basis van onder ander azijn die dient als basis voor verschillende sauzen, zoals bearnaisesaus. Met deze basis maak je lekkere Franse sauzen. Het klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Je kan een wat grotere...
Basis mayonaise maken

Basis mayonaise maken

Zelfgemaakt is het lekkerst! Dat geldt zeker voor sauzen. Wil je meer leren over sauzen en tips en tricks krijgen voor het maken van allerlei soorten saus op basis van verschillende bereidingen? Geloof me, je vlees, vis én groenten krijgen er een enorme opknapbeurt...
Aardbei-vlierbloesem mocktail

Aardbei-vlierbloesem mocktail

We zien dat er steeds meer een trend ontstaat richting alcoholvrije drankjes. Genieten kan ook met mate en proosten hoeft niet altijd met een alcoholische versnapering. Deze mocktail is super zomers en echt heel lekker. Je mist de alcohol niet. Kan je het toch niet...
Zelf vlierbloesem siroop maken

Zelf vlierbloesem siroop maken

Vanaf mei vind je op veel plekken de vlierbessenstruik in bloei. Deze bloesemschermen zijn in veel bermen en tuinen te vinden. Laat het niet aan je voorbij gaan en pluk de vlierbloesem eens om er een heerlijke siroop van te maken. Doe dit wel op korte termijn, over...