Boerenkoolbox
Heerlijke Hollandse nostalgie. Tijdens de winter kan het enorm genieten zijn van een goede stamppot. Leuk dat je dit gaat bereiden met behulp van ons boerenkool kerstpakket! Op deze pagina vind je alle instructie-video’s.
Hele fijne feestdagen namens het team van Eetwinkel STROOM & restaurant ‘t Amusement!
Filmpjes boerenkoolbox
Voorgerecht: paddenstoelenbouillon
De lekkerste boerenkool ooit!
Nagerecht: decadente kerstbrownie
Nieuw
Biefstukreepjes in stroganoffsaus met gepofte aardappel
Dit is een recept dat we ontwikkelden in opdracht voor Landgoed de Houberg. Een biologische boerderij waar bodem, gewassen en dieren beschouwd worden als één ecosysteem, dat het sterkst is als het kan samenwerken. Ze houden bijzondere dierenrassen die door de manier...
Bisque van kreeft
Bisque is een gebonden soep bereid van schaaldieren. Deze variant is natuurlijk de meest luxe variant die je maar bedenken kan. Als je zelf kreeft bereidt (bijvoorbeeld kreeft met verveine mayonaise) kan je de schalen en koppen heel goed gebruiken om deze fantastische...
Kreeft met verveine mayonaise
Geen makkelijk gerechtje om te bereiden, maar super decadent! Als je het aandurft om levende kreeft klaar te maken kan je vervolgens genieten alsof je in een restaurant zit. Levende kreeft bestel je bij de visboer, een groothandel of online, bijvoorbeeld via...
Populair

Panna cotta met gezouten dadelpuree & gegrilde vijg
Dit is een toetje categorie makkelijk, maar bijzonder! Ik maakte de panna cotta daarom agar agar, een plantaardige vervanger van gelatine. Agar agar haal je bijvoorbeeld bij de Toko of bij een biologische winkel. Een panna cotta is klassiek (vanille) al heel lekker, maar je kan er heel makkelijk...

Zelf bietenhumus maken
https://youtu.be/SrLFk9WQufk Zelf humus maken is helemaal niet moeilijk, maar wel veel lekkerder en ook nog eens een stuk gezonder! Estée laat zien hoe je met de Thermomix in een handomdraai een prachtige bietenhumus op tafel zet. Natuurlijk kan dit ook met een normale blender, dan moet je de...