Culi Kit: kreeft

Leuk dat je aan de slag gaat met onze Culi Kit voor het bereiden van kreeft!
Je hebt een pakketje gehad met ingrediënten die jouw gerechten naar een nog hoger niveau zullen tillen.
In de onderstaande video’s zie je stap voor stap hoe je de kreeft klaarmaakt, uit elkaar haalt en er een verveine mayonaise bij maakt.
En hoe je van de karkassen een heerlijke kreeftenbisque maakt.

Kreeft met verveine mayonaise

Kreeftenbisque 

Nieuw

Panna cotta met gezouten dadelpuree & gegrilde vijg

Panna cotta met gezouten dadelpuree & gegrilde vijg

Dit is een toetje categorie makkelijk, maar bijzonder! Ik maakte de panna cotta daarom agar agar, een plantaardige vervanger van gelatine. Agar agar haal je bijvoorbeeld bij de Toko of bij een biologische winkel. Een panna cotta is klassiek (vanille) al heel lekker,...

Zelf bietenhumus maken

Zelf bietenhumus maken

https://youtu.be/SrLFk9WQufk Zelf humus maken is helemaal niet moeilijk, maar wel veel lekkerder en ook nog eens een stuk gezonder! Estée laat zien hoe je met de Thermomix in een handomdraai een prachtige bietenhumus op tafel zet. Natuurlijk kan dit ook met een...

Zo maak je zelf geklaarde boter

Zo maak je zelf geklaarde boter

Geklaarde boter is boter waaruit de eiwitten zijn verwijderd, waardoor enkel het pure botervet overblijft. Misschien ken je geklaarde boter ook wel onder de naam Ghee. Ghee is een vorm van geklaarde boter die erg veel in India wordt gebruikt. Ghee en geklaarde boter...

Populair

Basis Gastrique

Basis Gastrique

Een gastrique is een ingekookte vloeistof op basis van onder ander azijn die dient als basis voor verschillende sauzen, zoals bearnaisesaus. Met deze basis maak je lekkere Franse sauzen. Het klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Je kan een wat grotere hoeveelheid gastrique in 1x maken zodat...

Basis mayonaise maken

Basis mayonaise maken

Zelfgemaakt is het lekkerst! Dat geldt zeker voor sauzen. Wil je meer leren over sauzen en tips en tricks krijgen voor het maken van allerlei soorten saus op basis van verschillende bereidingen? Geloof me, je vlees, vis én groenten krijgen er een enorme opknapbeurt door. En een goede saus maakt...

Klassiekers

Macarons

Witlofschotel

Witlof schotel

Mayonaise

Appeltaart

Rode kool

Spritsen

Gehatkballen