Amusement Thuis Kerstmenu

Leuk dat je aan de slag gaat met ons kerstmenu voor thuis! Op deze pagina vind je alle instructie-video’s. Geniet ervan.

Hele fijne feestdagen namens het team van restaurant ‘t Amusement!

Instructievideo’s DIY menu

Introductie van Estée

Amuse: hazelnootmacaron met gerookte geitenkaas, bietengel en uitjes

Voorgerecht: koolsalade met knolselderij, lavascrème en makreel (of blauwe kaas)

Tussengerecht: pompoenrisotto met zoetzure pompoen, pompoenpit-kaas kletskop en (vega) coquilles

Hoofdgerecht: Wildstoof (of vega stoof) met rode kool, spies van spruitjes en rozemarijn, knolselderijpuree en geroosterde appel

Nagerecht: Bombe van eekhoorntjesbrood, melkchocolade en praliné met chocoladeschotsen

Nieuw

Tartelette met sherryvijgen

Tartelette met sherryvijgen

Dit recept komt uit het kookboek Pret à diner (shop 'm hier!) en is een heerlijke combinatie tussen zoet en kaas. Voor iedereen die niet per se liefhebber is van zoete desserts een perfecte afsluiter van een diner!

Populair

Bisque van kreeft

Bisque van kreeft

Bisque is een gebonden soep bereid van schaaldieren. Deze variant is natuurlijk de meest luxe variant die je maar bedenken kan. Als je zelf kreeft bereidt (bijvoorbeeld kreeft met verveine mayonaise) kan je de schalen en koppen heel goed gebruiken om deze fantastische bisque mee te maken.

Kreeft met verveine mayonaise

Kreeft met verveine mayonaise

Geen makkelijk gerechtje om te bereiden, maar super decadent! Als je het aandurft om levende kreeft klaar te maken kan je vervolgens genieten alsof je in een restaurant zit. Levende kreeft bestel je bij de visboer, een groothandel of online, bijvoorbeeld via visbezorgd.nl. In de video zie je...

Klassiekers

Macarons

Witlofschotel

Witlof schotel

Mayonaise

Appeltaart

Rode kool

Spritsen

Gehatkballen