Amusement Thuis Kerstmenu
Leuk dat je aan de slag gaat met ons kerstmenu voor thuis! Op deze pagina vind je alle instructie-video’s. Geniet ervan.
Hele fijne feestdagen namens het team van restaurant ‘t Amusement!
Instructievideo’s DIY menu
Introductie van Estée
Amuse: hazelnootmacaron met gerookte geitenkaas, bietengel en uitjes
Voorgerecht: koolsalade met knolselderij, lavascrème en makreel (of blauwe kaas)
Tussengerecht: pompoenrisotto met zoetzure pompoen, pompoenpit-kaas kletskop en (vega) coquilles
Hoofdgerecht: Wildstoof (of vega stoof) met rode kool, spies van spruitjes en rozemarijn, knolselderijpuree en geroosterde appel
Nagerecht: Bombe van eekhoorntjesbrood, melkchocolade en praliné met chocoladeschotsen
Nieuw
Panna cotta met gezouten dadelpuree & gegrilde vijg
Dit is een toetje categorie makkelijk, maar bijzonder! Ik maakte de panna cotta daarom agar agar, een plantaardige vervanger van gelatine. Agar agar haal je bijvoorbeeld bij de Toko of bij een biologische winkel. Een panna cotta is klassiek (vanille) al heel lekker,...
Zelf bietenhumus maken
https://youtu.be/SrLFk9WQufk Zelf humus maken is helemaal niet moeilijk, maar wel veel lekkerder en ook nog eens een stuk gezonder! Estée laat zien hoe je met de Thermomix in een handomdraai een prachtige bietenhumus op tafel zet. Natuurlijk kan dit ook met een...
Zo maak je zelf geklaarde boter
Geklaarde boter is boter waaruit de eiwitten zijn verwijderd, waardoor enkel het pure botervet overblijft. Misschien ken je geklaarde boter ook wel onder de naam Ghee. Ghee is een vorm van geklaarde boter die erg veel in India wordt gebruikt. Ghee en geklaarde boter...
Populair

Basis Gastrique
Een gastrique is een ingekookte vloeistof op basis van onder ander azijn die dient als basis voor verschillende sauzen, zoals bearnaisesaus. Met deze basis maak je lekkere Franse sauzen. Het klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Je kan een wat grotere hoeveelheid gastrique in 1x maken zodat...

Basis mayonaise maken
Zelfgemaakt is het lekkerst! Dat geldt zeker voor sauzen. Wil je meer leren over sauzen en tips en tricks krijgen voor het maken van allerlei soorten saus op basis van verschillende bereidingen? Geloof me, je vlees, vis én groenten krijgen er een enorme opknapbeurt door. En een goede saus maakt...