Kerst en winter gaan hand in hand met chocolademelk en glühwein. Heb je al eens een combinatie van beide geprobeerd? Heerlijk verwarmend en winters. De extra kruiden die ik eraan toevoeg geven het een extra dimensie. Daar kom je de winter wel mee door!

Chocolademelk met glühwein & spices

Recipe by Estée StrookerCourse: Drinken
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Warme chocolademelk gemaakt van echte, pure chocolade is zoveel lekkerder dan een poeder chocolademelk! Kruidig en spicy, zo zou een echte warme chocolademelk moeten smaken. Hier warm je tenminste van op 😉

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade

  • 100 g melkchocolade (bijvoorbeeld tony chocolony met karamel en zeezout)

  • 600 ml melk

  • 200 ml Glühwein

  • 1 tl chili poeder

  • 1 el kaneelpoeder

  • 3 st kardemom

  • 1 snufje nootmuskaat

  • 1 steranijs

  • extra: Vier dotten slagroom + snufje kaneel

Bereiding

  • Doe de specerijen in een steelpannetje samen met de gluhwein en de melk. Laat het trekken op laag vuur.
  • Zorg ervoor dat het niet aan de kook komt anders verdampt de alcohol uit de gluhwein.
  •  Laat circa 10 minuten trekken. Snijd de chocolade in kleine stukjes.
  •  Doe de chocolade in een mengkom. Zeef de specerijenmelk over de chocolade.
  • Roer de melk met de chocolade tot een warme chocomel.
  • Doe de chocolademelk in mokken. Maak af met slagroom