Gouden Melk

Recipe by Rianne WijmanCourse: Drinks
Hoeveelheid

2

kopjes
Voorbereiding

15

minutes
Bereiden

5

minutes

Deze verwarmende drank is heerlijk op een herfstige dag, of ‘s avonds voor het slapen gaan. Om de gouden melk te maken heb je eerst een pasta nodig. Deze kan je vooruit maken en vervolgens in de koelkast bewaren. Als je zin hebt in zo’n lekker kopje hoef je het alleen nog maar op te warmen met een melk naar keuze.

Ingrediënten

  • 1,5 shot glaasjes kurkuma poeder

  • 3 shot glaasjes water

  • 3 tl vers gemalen zwarte peper

  • 3 el extra virgin kokosolie

  • 2 kopjes melk (naar keuze, kokosmelk, havermelk, amandelmelk of rijstemelk kan bijvoorbeeld ook)

  • Honing naar smaak (optioneel)

  • Kaneel naar smaak (optioneel)

Bereiding

  • Doe alles (behalve de kokosolie) in een steelpannetje en kook het voor minimaal 7 minuten, door het koken wordt de opname van de peper goed gemixt met de kurkuma. Peper en olie zijn in dit recept de co factor voor de kurkuma. Door deze combinatie versterk je de opname van de krachtige kurkuma in je cellen. Voeg indien het te droog wordt nog wat water toe bij het koken.
  • Haal van het vuur en voeg de kokosolie met behulp van een lepel toe, goed door roeren en de gouden pasta laten afkoelen.  Doe de gouden pasta in een glazen weckpot wanneer het afgekoeld is, bewaar in de koelkast voor maximaal 3 weken.
  • Doe 2 kopjes melk met 1 theelepel ‘Gouden Pasta’ in een pannetje en warm rustig op. Zorg dat het niet gaat koken! Een garde is handig om de pasta goed met de melk te vermengen. Als de ‘Gouden Pasta’ op temperatuur is, haal je het pannetje van het vuur af.
  • Nu kun je optioneel wat honing en kaneel toevoegen.