De warme zomerdagen zijn weer inzicht. Dat betekend zon, ijsjes en lekkere koude drankjes. Waaronder deze lekker groene gember-komkommer iced tea. Altijd als ik wil afkoelen van die hete zon drink ik dit drankje, het is heerlijk verkoelend!

Groene gember-komkommer iced tea

Recipe by Estee StrookerCourse: DrinkenDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

1

Kan
Voorbereiding

5

minutes

Natuurlijk kan je dit recept heel makkelijk aanpassen naar je eigen wensen. Voeg bijvoorbeeld munt toe in plaats van gember, of gebruik een andere smaak thee.

Ingrediënten

  • 1,5 liter water

  • 3 citroenen

  • 3 limoenen

  • 75 g gember

  • 2 komkommers

  • 4 el groene thee (losse thee van goede kwaliteit)

  • 2 el honing

Bereiding

  • Kook het water met een waterkoker of met een pannetje op het vuur.
  • Gebruik een grote kan.
  • Pers twee citroenen uit.
  • Pers twee limoenen uit.
  • Snijd de gember in plakken. (je hoeft de gember niet te schillen, gebruik 3/4 van de gember)
  • Snijd een komkommer in plakjes.
  • Doe alles in de kan samen met de groene thee en twee eetlepels honing. Zorg altijd voor een zeer goede kwaliteit groene thee. Dus het liefst geen zakje, maar mooi blaadjes losse thee. Deze geven veel meer smaak en zijn ook puurder.
  • Als het water kookt, draai het vuur uit en laat het water iets afkoelen, tot ongeveer 90 graden.
  • Giet het hete water in de kan op de ingrediënten en laat het geheel afkoelen in de koelkast en lssz minimaal een uur trekken.
  • Zeef de thee.
  • Snijd een citroen in plakjes.
  • Snijd een limoen in plakjes.
  • Snijd nog wat dunne plakjes van de overgebleven gember.
  • Trek met een dunschiller lange linten van een komkommer.
  • Vul een grote doorzichtige kan met crushed ijs en doe daar de ingrediënten tussendoor.
  • Giet de afgekoelde thee er bovenop.