Gemberthee. Het is niet meer weg te denken uit het assortiment van de hippe koffietentjes en ik tref het ook steeds vaker bij mensen thuis aan. Zelf heb ik eigenlijk ook altijd wel een stronk gember in huis. Met het motto ‘hoe meer thee, des te beter’, kan je niet genoeg thee ingrediënten in huis hebben 😉

De voordelen van gember

De voordelen die gember met zich meebrengt maakt eigenlijk dat een kop gemberthee altijd nog een beetje beter smaakt. Zo kan gember helpen bij het stimuleren van de spijsvertering (bye, bye opgeblazen gevoel!). Ook schijnt gember te helpen als je misselijk bent. Geinig weetje: het werkt ook als je een plakje gember achter je oor plakt. De werkzame stofjes gaan namelijk dwars door de dunne huid achter de oren heen. En vooral in combinatie met citroen is het een boost van vitamine C en antioxidanten. Zelf vind ik het in ieder geval heerlijk om te drinken als ik verkouden (aan het worden) ben.

Ik zie gemberthee bijna als een soort warme cocktail. Je kan er heerlijk mee variëren en het ziet er prachtig uit. Een favoriet die we serveren bij Eetwinkel STROOM is gemberthee met een paar schijfjes verse kurkuma en een plak sinaasappel.

Serveer er een lepeltje of een limoenstamper bij, zodat je alle smaken optimaal tot hun recht kunt laten komen.