Lavendelsiroop

Recipe by Estée Strooker
Hoeveelheid

1

grote fles
Prep time

10

minutes
Cooking time

3

hours 

Ingrediënten

  • 500 ml water

  • 450 gram suiker

  • 250 ml citroensap

  • 1 el gedroogde lavendel

Bereiding

  • Doe de suiker en water samen in een pannetje en breng dit aan de kook.
  • Voeg citroensap toe en draai het vuur uit.
  • Voeg de lavendel toe en laat een aantal uur trekken.
  • Proef tussendoor of je tevreden bent met de smaak, je kan altijd meer lavendel en/of citroensap toevoegen
  • Zeef de siroop
  • Kook het nog een keer op en giet heet een schone fles.
Kook je mee? Op 5 juni geef ik een online kookworkshop met de Culi Kit. De Culi Kit bevat ingrediënten die we in de keuken van mijn restaurant voor je voorbereiden, zodat je kunt koken als een chef zonder zelf de hele dag in de keuken te moeten staan. Wij doen als het ware een stukje van de mise en place voor je. Reserveer jouw Culi Kit & deelname aan de workshop hier. 
Holler Box