Zelfgemaakte Chai Siroop

Recipe by Charis Heising
Hoeveelheid

500

ml
Bereidingstijd

30

minutes

De herfst is voor warme, kruidige gerechten en drankjes! Nu jouw favoriete koffiezaakje gesloten is (bedankt, Corona!) hoef je gelukkig de herfst niet door te komen zonder de heerlijke Chai Latte. Maak zelf een grote fles siroop en je hebt altijd een Chai Latte binnen handbereik. Te veel moeite? Bij Eetwinkel STROOM verkopen we ook flesjes van deze heerlijke siroop!

Ingrediënten

  • 300 gram suiker

  • 500 ml water

  • 2 kaneelstokjes

  • 5 kardemom peulen

  • 3 steranijs

  • 2 plakken gember

  • 10 kruidnagel

  • 1 el losse zwarte thee

  • 2 plakken verse kurkuma / 1 tl gedroogde kurkuma

  • 1tl gedroogde sinaasappelschil

  • 8 jeneverbessen

Bereiding

  • Doe alles samen in een pannetje en zet deze op laag vuur.
  • Laat dit zachtjes inkoken, totdat je een geurige stroperige siroop krijgt.
  • Spoel een glazen fles goed uit met heet water.
  • Giet de siroop door een fijn vergiet in de fles, zodat alle kruiden eruit gezeefd worden.
  • Doe een klein laagje siroop in een glas en schenk er hete (geschuimde) melk (of een alternatief voor melk) op voor een heerlijke chai latte.

Notities

  • Deze siroop is ook heerlijk om mee te bakken. Verrijk er taarten of cakes mee, doe een scheut in je yoghurt of verrijk je chai latte met een espresso om er een dirty chai van te maken.