Zelfgemaakte Chai Siroop
Hoeveelheid
500
mlBereidingstijd
30
minutesDe herfst is voor warme, kruidige gerechten en drankjes! Nu jouw favoriete koffiezaakje gesloten is (bedankt, Corona!) hoef je gelukkig de herfst niet door te komen zonder de heerlijke Chai Latte. Maak zelf een grote fles siroop en je hebt altijd een Chai Latte binnen handbereik. Te veel moeite? Bij Eetwinkel STROOM verkopen we ook flesjes van deze heerlijke siroop!
Ingrediënten
300 gram suiker
500 ml water
2 kaneelstokjes
5 kardemom peulen
3 steranijs
2 plakken gember
10 kruidnagel
1 el losse zwarte thee
2 plakken verse kurkuma / 1 tl gedroogde kurkuma
1tl gedroogde sinaasappelschil
8 jeneverbessen
Bereiding
- Doe alles samen in een pannetje en zet deze op laag vuur.
- Laat dit zachtjes inkoken, totdat je een geurige stroperige siroop krijgt.
- Spoel een glazen fles goed uit met heet water.
- Giet de siroop door een fijn vergiet in de fles, zodat alle kruiden eruit gezeefd worden.
- Doe een klein laagje siroop in een glas en schenk er hete (geschuimde) melk (of een alternatief voor melk) op voor een heerlijke chai latte.
Notities
- Deze siroop is ook heerlijk om mee te bakken. Verrijk er taarten of cakes mee, doe een scheut in je yoghurt of verrijk je chai latte met een espresso om er een dirty chai van te maken.
Hoi,
De chailatte siroop lijkt me erg lekker, maar hoe lang en hoe bewaar je deze het beste??
Bij voorbaat dank…
Hoi Ria, als je deze in glazen fles of pot bewaard die je van tevoren goed hebt schoongemaakt met heet water en die je goed kunt afsluiten, dan is de siroop zeker een aantal weken houdbaar. Het beste is het wel om deze dan in de koelkast te bewaren.
kan ik ook verse appelsienschil gebruiken
Ja hoor, dat kan zeker!
Hoi! Ik heb de chai siroop gemaakt en ik vind ‘m heel erg lekker! Heerlijk met opgeschuimde melk. Alleen is het bij mij een soort hele dikke, slijmerige substantie geworden 😅 ik kan het niet met een lepeltje uit een potje halen of schenken, want dan komt alles mee. Heb je een idee waar dat door komt en wat ik er aan kan doen?
Groetjes Laura
Hoi Laura, sorry voor de late reactie! Maar die dikke substantie komt door het meekoken van de specerijen, dat is normaal. Wat je zou kunnen doen is de siroop in een knijpflesje bewaren, dan kan je het beter doseren.