Quilty pleasure to the max. Deze brownie is lekker plakkerig en heeft een super intensieve chocoladesmaak omdat er relatief veel cacao in gaat. De oreokoekjes geven een knapperige bite, maar heb je andere koekjes die je erin wilt verwerken (speculaasjes bijvoorbeeld, ook heel lekker!) leef je uit. Lekker bij de koffie, maar ook als toetje met een bolletje kaneelijs en een beetje lobbige room. De brownies is het lekkerste als deze nog een beetje warm is, maar dat is natuurlijk geen must.

Brownie met oreo’s

Recipe by Estée StrookerCourse: Zoete snackDifficulty: makkelijk
Porties

8

stukken
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 250 gram boter

  • 200 gram (pure) chocolade

  • 120 gram bloem

  • 160 gram cacao

  • 200 gram suiker

  • 4 gram bakpoeder

  • 4 eieren

  • 8 – 10 (oreo)koekjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Verwarm een laagje water in een pannetje en plaats er een kom in, die het water niet raakt. Smelt de boter en chocolade in au bain marie in de kom.
  • Klop ondertussen in een andere kom de eieren los.
  • Roer alle droge ingredienten door de eieren. Roer het chocolade-botermengsel erdoor zodra dit volledig gesmolten is. Mix goed door elkaar tot een glanzend beslag.
  • Bekleed een (vierkante) bakvorm met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Druk de oreo koekjes (andere koekjes kunnen natuurlijk ook!) in het beslag.
  • Bak circa 30 – 45 minuten. Als je er met een sate-prikker in prikt, moet deze er schoon weer uitkomen.
  • Laat de brownie goed afkoelen voordat je deze snijdt. Genieten maar!