Daslook groeit van maart tot juni. Het is een wilde plant, die je vaak tegenkomt in grote groepen bij elkaar. Je herkent daslook aan de lange brede groene bladeren en kleine witte bloemetjes. Daslook is familie van de (ja de naam zegt het al ;-)) lookfamilie. Het plantje groeit op beschaduwde plaatsen op vochtige, matig voedselrijke tot voedselrijke grond en is te vinden in bijvoorbeeld loofbossen. Tot 2017 mocht je geen daslook plukken in het wild, tegenwoordig is dat echter weer toegestaan. En daar moeten we natuurlijk gebruik van maken! Daslook heeft namelijk een heerlijke knoflooksmaak. Je kan ze verwerken in een salade of koken en eten als een soort spinazie. Wij maakten er olie van (te bestellen op de website van ‘t Amusement).

En van daslook olie maak je weer een heerlijke pesto. Deze variant met gerookte amandelen is een echte smaakbom.

Daslook olie

Recipe by Estée StrookerCourse: UncategorizedCuisine: Italiaans, NederlandsDifficulty: Makkelijk
Porties

1

potje
Bereidingstijd

5

minutes

Ingrediënten

  • 50 gr gerookte amandelen

  • 50 gr parmezaanse kaas

  • 2 teentjes knoflook

  • 100 ml daslook olie

  • zout

  • peper

Bereiding

  • Hak de gerookte amandelen en knoflook fijn en meng met de geraspte parmezaanse kaas. Voeg vervolgens de daslook-olie, zout en peper toe.
  • Bewaar de daslookpesto in de koelkast.

Notities

  • Goed afgesloten kan je de pesto een paar weken in de koelkast bewaren.