Op zoek naar een recept voor een heerlijke gladde en zachte hummus, die ook nog eens super mooi van kleur is? Zoek niet verder, maar probeer dit recept voor bietenhummus eens. Super lekker voor op brood, als dip en zelfs als dressing voor bij gerechten of over een salade.
Bietenhummus
Course: Bijgerechten, Snacks4
servings30
minutes40
minutes300
kcalHummus kan altijd. Als dip bij je snacks, als broodbeleg, op een toastje. Heerlijk en gezond! Varieer eens een beetje met smaken en kleuren. Deze rode bietenvariant is een van mijn favorieten.
Ingrediënten
2 blikjes kikkererwten
4 gekookte bietjes
1 el komijn
1/4 el chili
1 el roze peperbes
50 ml sesamolie
50 g tahini
50 ml bietensap
2 el frambozenazijn
50 ml olijfolie
150 ml zonnebloemolie
beetje water (om dunner te maken en glad)
peper en zout
sap van een citroen
4 gram zout
Bereiding
- Mix alle ingredienten in een blender tot een gladde crème.
- Zorg dat hij mooi romig wordt, voeg eventueel een beetje water toe om hem iets dunner en daardoor gladder te krijgen.
- Breng goed op smaak met de specerijen en genoeg zout.
- En maak hem lekker fris met het sap van een citroen en eventueel nog een scheutje witte wijn azijn.