Op zoek naar een recept voor een heerlijke gladde en zachte hummus, die ook nog eens super mooi van kleur is? Zoek niet verder, maar probeer dit recept voor bietenhummus eens. Super lekker voor op brood, als dip en zelfs als dressing voor bij gerechten of over een salade.

Bietenhummus

Recipe by Estee StrookerCourse: Bijgerechten, Snacks
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Hummus kan altijd. Als dip bij je snacks, als broodbeleg, op een toastje. Heerlijk en gezond! Varieer eens een beetje met smaken en kleuren. Deze rode bietenvariant is een van mijn favorieten.

Ingrediënten

  • 2 blikjes kikkererwten

  • 4 gekookte bietjes

  • 1 el komijn

  • 1/4 el chili

  • 1 el roze peperbes

  • 50 ml sesamolie

  • 50 g tahini

  • 50 ml bietensap

  • 2 el frambozenazijn

  • 50 ml olijfolie

  • 150 ml zonnebloemolie

  • beetje water (om dunner te maken en glad)

  • peper en zout

  • sap van een citroen

  • 4 gram zout

Bereiding

  • Mix alle ingredienten in een blender tot een gladde crème.
  • Zorg dat hij mooi romig wordt, voeg eventueel een beetje water toe om hem iets dunner en daardoor gladder te krijgen.
  • Breng goed op smaak met de specerijen en genoeg zout.
  • En maak hem lekker fris met het sap van een citroen en eventueel nog een scheutje witte wijn azijn.