Deze heerlijk zachte, zoete wortelen zijn een super smaakvol bijgerecht. Serveer ze bijvoorbeeld bij een stuk vis of vlees. Hiermee krijg je zelfs de niet-wortel-liefhebber aan de wortel.

Geglaceerde worteltjes

Recipe by Estée StrookerCourse: Bijgerechten, VegetarischDifficulty: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 1 Bos wortelen/bospenen

  • 4 Persinaasappels

  • 1 el Honing

  • 2 tl Komijn

  • 1 tl Gedroogde rozemarijn

  • 50 ml Witte wijn

  • 1 el Kerrie

  • 2 el Appel cider azijn

  • 1 el Grove mosterd

Bereiding

  • Was de perssinaasappelen.
  • Rasp de schil van de perssinaasappels boven een hapjespan en pers daarna het sap uit boven de pan.
  • Voeg honing, komijn, de witte wijn en rozemarijn toe en breng alles aan de kook.
  • Was de bospenen/wortelen grondig en schrap ze helemaal schoon met de achterkant van een schilmesje.
  • Doe ze in de pan en kook alles totdat de bospeen gaar is en het sap een glazige siroop is geworden die de wortels mooi laat glanzen.
  • Serveer met grove mosterd (eventueel vermengd met nog een beetje honing om het wat zoeter te maken). Gebruik het loof van de wortelen ter garnering.

Notities

  • Wortelloof wordt vaak weggegooid, maar dat is zonde! Het is juist een leuke (kleurrijke) toevoeging aan je wortelgerecht.
Kook je mee? Op 5 juni geef ik een online kookworkshop met de Culi Kit. De Culi Kit bevat ingrediënten die we in de keuken van mijn restaurant voor je voorbereiden, zodat je kunt koken als een chef zonder zelf de hele dag in de keuken te moeten staan. Wij doen als het ware een stukje van de mise en place voor je. Reserveer jouw Culi Kit & deelname aan de workshop hier. 
Holler Box