Deze heerlijk zachte, zoete wortelen zijn een super smaakvol bijgerecht. Serveer ze bijvoorbeeld bij een stuk vis of vlees. Hiermee krijg je zelfs de niet-wortel-liefhebber aan de wortel.
Geglaceerde worteltjes
Course: Bijgerechten, VegetarischDifficulty: makkelijkPorties
4
personenVoorbereiding
10
minutesKooktijd
20
minutesTotal time
30
minutesIngredienten
1 Bos wortelen/bospenen
4 Persinaasappels
1 el Honing
2 tl Komijn
1 tl Gedroogde rozemarijn
50 ml Witte wijn
1 el Kerrie
2 el Appel cider azijn
1 el Grove mosterd
Bereiding
- Was de perssinaasappelen.
- Rasp de schil van de perssinaasappels boven een hapjespan en pers daarna het sap uit boven de pan.
- Voeg honing, komijn, de witte wijn en rozemarijn toe en breng alles aan de kook.
- Was de bospenen/wortelen grondig en schrap ze helemaal schoon met de achterkant van een schilmesje.
- Doe ze in de pan en kook alles totdat de bospeen gaar is en het sap een glazige siroop is geworden die de wortels mooi laat glanzen.
- Serveer met grove mosterd (eventueel vermengd met nog een beetje honing om het wat zoeter te maken). Gebruik het loof van de wortelen ter garnering.
Notities
- Wortelloof wordt vaak weggegooid, maar dat is zonde! Het is juist een leuke (kleurrijke) toevoeging aan je wortelgerecht.