Deze heerlijk zachte, zoete wortelen zijn een super smaakvol bijgerecht. Serveer ze bijvoorbeeld bij een stuk vis of vlees. Hiermee krijg je zelfs de niet-wortel-liefhebber aan de wortel.

Geglaceerde worteltjes

Recipe by Estée StrookerCourse: Bijgerechten, VegetarischDifficulty: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 1 Bos wortelen/bospenen

  • 4 Persinaasappels

  • 1 el Honing

  • 2 tl Komijn

  • 1 tl Gedroogde rozemarijn

  • 50 ml Witte wijn

  • 1 el Kerrie

  • 2 el Appel cider azijn

  • 1 el Grove mosterd

Bereiding

  • Was de perssinaasappelen.
  • Rasp de schil van de perssinaasappels boven een hapjespan en pers daarna het sap uit boven de pan.
  • Voeg honing, komijn, de witte wijn en rozemarijn toe en breng alles aan de kook.
  • Was de bospenen/wortelen grondig en schrap ze helemaal schoon met de achterkant van een schilmesje.
  • Doe ze in de pan en kook alles totdat de bospeen gaar is en het sap een glazige siroop is geworden die de wortels mooi laat glanzen.
  • Serveer met grove mosterd (eventueel vermengd met nog een beetje honing om het wat zoeter te maken). Gebruik het loof van de wortelen ter garnering.

Notities

  • Wortelloof wordt vaak weggegooid, maar dat is zonde! Het is juist een leuke (kleurrijke) toevoeging aan je wortelgerecht.