‘An apple a day, keeps the doctor away’. Maar soms worden appels een beetje saai. Daarom hier een heel simpel recept om je appeltjes te karameliseren. Lekker om zo te eten, of met een beetje geslagen room of yoghurt. Of serveer deze appeltjes eens bij een wildgerecht, ook heerlijk!
Gekarameliseerde appeltjes
Course: Bijgerechten, DessertsCuisine: NederlandsDifficulty: makkelijkPorties
4
PersonenVoorereidingstijd
5
minutesKooktijd
5
minutesEen hele makkelijke manier om je appeltjes een smaakboost te geven! Ook perfect voor het verwerken van wat oudere appels die al een beetje zacht geworden zijn.
Ingredienten
15 gram roomboter
2 appels
snufje zout
50 gram suiker
Bereidingswijze
- Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
- Verdeel een appelpart in schijfjes en herhaal dit vervolgens met het aantal appelpartjes dat je hebt.
- Smelt de roomboter in de pan en voeg de appelschijfjes toe.
- Strooi de helft van de suiker over de appeltjes met een snufje zout en roer er even doorheen.
- Sla de appeltjes na een tijdje om en voeg de rest van de suiker toe. Belangrijk is dat je erg geduldig bent, de appeltjes moeten hier de kans krijgen om goed te bakken, anders wordt het een appelmoes.
- Stiekem zijn ze het lekkerst als je er net iets te lang bij wegloopt en als ze een klein bruin randje gekregen hebben!
Dit ziet er heerlijk uit! Bedankt voor het recept!