Maïs mash met paprika en peterselie

Recipe by Estée StrookerCourse: Bijgerechten, Eten, Recepten
Servings

6

Personen
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ik denk dat we wel kunnen stellen dat maïs en boter een match made in heaven zijn. Die rokerige, zoete smaak van de maïs in combinatie met de romige smaak van boter is gewoon heerlijk. Dit recept bewijst dat maar weer eens.

Ingrediënten

  • 4 maiskolven

  • 
 2 paprika’s

  • 
 2 uien

  • 
6 tenen knoflook

  • 
 1 chili

  • 
pepertje

  • 100 g boter

  • 
 1 tl paprikapoeder

  • 
1 tl gemberpoeder

  • 
1 tl komijn

  • 1 tl korianderpoeder

  • 
 200 ml witte wijn

  • 
200 g oude kaas

  • 
 1 citroen

  • 10 takken platte peterselie

Bereiding

  • Bereid de mais zoals volgens het recept van de ‘mais uit het vuur’.
  • 
Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Pel en snipper de uien. Pel en snipper de tenen knoflook. Snijd de chili fijn.
  • Smelt in een grote pan de boter en fruit daar alle ingrediënten in. Voeg ook de specerijen toe en fruit deze mee.
  • Snijd de maïskorrels daarna van de kolf en voeg deze toe aan de pan. Blus het geheel af met een scheut witte wijn en voeg ook water toe totdat alles net niet onder staat.
  • Laat de stoof doorkoken voor circa een half uur. Rasp ondertussen de oude kaas.
  • Breng de stoof op smaak met wat zout. Voeg de oude kaas toe en voeg rasp en sap van een citroen toe.
  • Zorg ervoor dat het vocht zo goed als verdwenen is na een half uur. Stamp met een stamppot stamper de stoof tot een grove mash. Je mag alle ingrediënten nog goed herkennen.
  • Snijd de peterselie fijn en bestrooi het gerecht ermee.

Notities

  • Serveer de mash als bijgerecht bij gestoofd vlees of vlees van de barbecue. Maar eigenlijk is het zo ook al een heerlijk (vegetarisch gerecht)