Maïs van het vuur

Recipe by Estée StrookerCourse: BijgerechtCuisine: Nederlandse maïsDifficulty: Makkelijk
Servings

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

25

minutes

Een verse, Nederlandse maiskolf van de barbecue. Heerlijk. De zoete mais met de gerookte smaak die de barbecue afgeeft is een absolute top-combi.

Ingrediënten

  • 4 maiskolven in de schil

  • 
4 plakken (bloemen)boter

Bereiding

  • Verwarm de barbecue voor. Dit gerecht is ideaal als barbecue bijgerecht. Dus zeker als je er al iets op hebt liggen is deze mais lekker en simpel om erbij te maken.
  • Kook de maiskolven in de schil voor in een pan met ruim water en een snuf zout voor circa 15 minuten.
  • Leg de maiskolven rechtstreeks op de kolen in de barbecue. Doe dit niet te lang anders worden ze zwart. Maar voor circa fijn minuten en blijf ze regelmatig draaien. Haal ze daarna van het vuur. Pak de maiskolven in aluminiumfolie en leg ze daarna weer terug in de kolen voor circa 10 minuten en draai ze regelmatig.
  • 
Haal de maiskolven uit het vuur en verwijder de aluminiumfolie en schil van de kolven.
  • Bestrooi de maiskolven met zout en laat de bloemenboter er lekker overheen smelten.
Kook je mee? Op 5 juni geef ik een online kookworkshop met de Culi Kit. De Culi Kit bevat ingrediënten die we in de keuken van mijn restaurant voor je voorbereiden, zodat je kunt koken als een chef zonder zelf de hele dag in de keuken te moeten staan. Wij doen als het ware een stukje van de mise en place voor je. Reserveer jouw Culi Kit & deelname aan de workshop hier. 
Holler Box