Bisque is een gebonden soep bereid van schaaldieren. Deze variant is natuurlijk de meest luxe variant die je maar bedenken kan. Als je zelf kreeft bereidt (bijvoorbeeld kreeft met verveine mayonaise) kan je de schalen en koppen heel goed gebruiken om deze fantastische bisque mee te maken.

Bisque van kreeft

Recipe by Estée StrookerCourse: VoorgerechtCuisine: FransDifficulty: Gemiddeld
Porties

6

personen
Cooking time

1

hour 

Ingrediënten

  • 20 g boter

  • Scheutje zonnebloemolie

  • 500 gram kreeftkarkassen

  • 1 bol knoflook

  • 2 uien

  • 1 tl venkelzaad

  • 1 tl anijszaad

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1/2 prei

  • 1 wortel

  • 2 stengels bleekselderij

  • 1/2 venkel

  • 300 ml room

  • 1 sinaasappel

  • 1 citroen

  • 100 ml Noilly prat

  • 50 ml Pastis

  • 150 gram garnalen, kreeft of krab

Bereiding

  • Verwarm een pan met een flinke scheut olie en een klont boter. Rooster daarin de kreeftenkarkassen op medium-vuur en voeg ook de droge specerijen, knoflook en fijngesnipperde ui toe.
  • Zorg dat je dit echt goed aanzet maar dat de kruiden en specerijen niet verbranden.
  • Doe dit voor circa vijf minuten.
  • Snijd ondertussen de selderij, wortel, prei en venkel. Voeg ook deze toe samen met een blikje
  • tomatenpuree en bak voor nog eens vijf minuten. Blus dan af met de Noilly Prat en de Pastis.
  • Vul dan aan met circa een liter water.
  • Laat alles trekken gedurende circa 45 minuten.
  • Dan is de soep als het goed is flink ingekookt. Mocht er te weinig vocht in zitten kun je altijd wat vocht toevoegen. Voeg ook de room toe en laat kort doorkoken.
  • Giet daarna de soep door een zeef en doe in een nieuwe steelpan. Breng de soep op smaak met wat sinaasappelsap, citroensap en peper en zout. Laat eventueel nog even inkoken om goed op smaak te komen.
  • Serveer de soep in een mooi klein soepkommetje. Serveer er eventueel wat stukjes garnaal, kreeft of

Video