Speciaal voor Pinksteren ontwikkelde Estée een 3-gangen menu voor de Culi Kit. Iedereen die de Culi Kit bestelde ontving een kit met kruiden, recepten en een boodschappenlijst. En er kon live mee gekookt worden met Estée tijdens een livestream. Wil je dit thuis ook een keer maken? De opname van de livestream en de recepten vind je hier!










Crêpes
Wij serveren als een van onze desserts in het restaurant momenteel crêpes Suzanne. Ons Hollandse antwoord op de Franse Crêpes Suzette. 😉 Klassiek worden deze crêpes geserveerd met karamel en sinaasappelsaus. Omdat bloedsinaasappels momenteel volop verkrijgbaar zijn...
Bevroren frambozen met yoghurtpudding en basilicumsiroop
Genieten van de smaken van de zomer! Dat doe je met dit frisse nagerecht absoluut. Meer van dit soort inspiratie? Dit gerecht komt uit het kookboek Estée Kookt - de Nieuwe Nederlandse keuken (bestellen kan hier!).
Tartelette met sherryvijgen
Dit recept komt uit het kookboek Pret à diner (shop 'm hier!) en is een heerlijke combinatie tussen zoet en kaas. Voor iedereen die niet per se liefhebber is van zoete desserts een perfecte afsluiter van een diner!
Vietnamese noodlesoep met rauwe wagyu slices en paksoi
Dit is een recept dat we ontwikkelden in opdracht voor Landgoed de Houberg. Een biologische boerderij waar bodem, gewassen en dieren beschouwd worden als één ecosysteem, dat het sterkst is als het kan samenwerken. Ze houden bijzondere dierenrassen die door de manier...
Biefstukreepjes in stroganoffsaus met gepofte aardappel
Dit is een recept dat we ontwikkelden in opdracht voor Landgoed de Houberg. Een biologische boerderij waar bodem, gewassen en dieren beschouwd worden als één ecosysteem, dat het sterkst is als het kan samenwerken. Ze houden bijzondere dierenrassen die door de manier...
Bisque van kreeft
Bisque is een gebonden soep bereid van schaaldieren. Deze variant is natuurlijk de meest luxe variant die je maar bedenken kan. Als je zelf kreeft bereidt (bijvoorbeeld kreeft met verveine mayonaise) kan je de schalen en koppen heel goed gebruiken om deze fantastische...
Kreeft met verveine mayonaise
Geen makkelijk gerechtje om te bereiden, maar super decadent! Als je het aandurft om levende kreeft klaar te maken kan je vervolgens genieten alsof je in een restaurant zit. Levende kreeft bestel je bij de visboer, een groothandel of online, bijvoorbeeld via...
Panna cotta met gezouten dadelpuree & gegrilde vijg
Dit is een toetje categorie makkelijk, maar bijzonder! Ik maakte de panna cotta daarom agar agar, een plantaardige vervanger van gelatine. Agar agar haal je bijvoorbeeld bij de Toko of bij een biologische winkel. Een panna cotta is klassiek (vanille) al heel lekker,...
Pasta met groene asperges en rucolapesto
Asperges zijn een voorbeeld van échte seizoensgroenten. Alleen in beperkt tijd verkrijgbaar en super lekker. Daar moet je van profiteren natuurlijk. De groene asperges zijn lekker omdat ze hun bite houden. Het is een veelzijdige groente waar je alle kanten mee op...
Nam Ya Curry pasta
Volg het Youtube kanaal van Estée voor nieuw inspiratie!
bekijk
2 Reacties
Een reactie versturen
Join
Work With Me

Goedemiddag Estee,
Ik heb twee culikits bij jullie besteld, 1 voor de buurvrouw maar die zag het niet zitten dus kook ik vandaag voor hen.
Gisteren de livestream gezien en dat was heel duidelijk.
De meringue heb ik toch nog gedroogd, ik heb niet de apparatuur die jij hebt en wil het ook niet op het laatste moment doen want dan word ik zenuwacht, en ik wil ook graag overal bij zijn
Nu zoek ik naar een bijpassende wijn maar de link doet het niet .
Kun jij mij ook een suggestie aan de hand doen, wanneer ik dit diner nog eens wil maken voor een vervanging van de relish?
ik zag er tegenopmaar heb genoten van de bereidingen.
Hartelijke groet,
Ineke wanders
Hoi Ineke, wat leuk om te horen dat het een succes was (ondanks dat je eerst een beetje sceptisch was). Dat is een groot compliment 🙂
De wijnsuggesties vind je hier: https://www.esteestrooker.nl/inspiratie/wijnsuggesties-bij-de-pinkster-culi-kit/