Speciaal voor Pinksteren ontwikkelde Estée een 3-gangen menu voor de Culi Kit. Iedereen die de Culi Kit bestelde ontving een kit met kruiden, recepten en een boodschappenlijst. En er kon live mee gekookt worden met Estée tijdens een livestream. Wil je dit thuis ook een keer maken? De opname van de livestream en de recepten vind je hier!










Gele Nam Ya vis curry met groene thee noodles
Ik (Charis) ben op het moment aan het werk vanuit Thailand. Een nogal bijzondere gewaarwording, want door tante Cor zijn er nauwelijks toeristen. Normaal gesproken wordt Thailand natuurlijk door toeristen overlopen en je merkt dat er daardoor een discrepantie is...
Voorproefje uit mijn nieuwe kookboek! Tagliatelle met beurre blanc, zeekraal, gerookte forel en foreleitjes
Dit is een klassieker van mijn oom. Een comfortabele pasta die heerlijk is als voorgerechtje. De gerookte vis smaak geeft het gerecht body. Hij maakt hem altijd met paling maar ik vind gerookte forel een verantwoord alternatief.Je kunt natuurlijk zelf je pasta maken....
Vegan open lasagne van knolselderij en linzen
Broodpudding van left-over kerststol
Tijdens de feestdagen heb je vaak brood over. Kerststol, croissantjes, of misschien toch net weer te veel broodjes bij de bakker gehaald. Een broodpudding is het perfecte gerecht om restjes brood in te verwerken. Maar ook zuivel en (zacht) fruit kan je hier mooi in...
Rouleau van paddenstoelen en zeewier
Deze supersmaakvolle rouleau heeft dankzij de zeewier toch die lekker hartige smaak die je soms mist als je geen vlees of vis eet. Uit de zee haal je veel voedzame stoffen, daar mag best wat vaker thuis mee gekookt worden! Dit recept maakte ik voor het Lekker Weten...
Hertencarpaccio met wortelsalade
Bramen clafoutis met tijm
Klassieke franse uientaart met honing, tijm en geitenkaas
Deze taart is zo lekker! Natuurlijk vooral omdat hij echt lekker smaakt, maar de makkelijkebereiding en inhoud zorgen ervoor dat hij nog lekkerder smaakt. En als klapper op de vuurpijl is hijook nog eens heel prettig voor de portemonnee! Want je raadt het al. Uien...
Ouderwetse wentelteefjes
Deze heerlijke ouderwetse wentelteefjes zijn de perfecte manier om jouw oude brood mee te verwerken tot een nieuw, super lekker gerecht. Een makkelijk, verspillingsvrij ontbijtje. Kop thee erbij en je hebt de perfecte start van je dag.
Oostindische kers-salade met crème van aubergine & knoflook
Van aubergine kan je een heerlijke romige crème maken. Wellicht ken je Baba Ganoush, ook een fijne aubergine-spread, maar dan met invloeden uit de Mediterrane keuken. Deze crème bevat wat minder kruiden, maar het aardse van de aubergine, samen met de knoflook is een...
Volg het Youtube kanaal van Estée voor nieuw inspiratie!
bekijk
2 Reacties
Een reactie versturen
Join
Work With Me

Goedemiddag Estee,
Ik heb twee culikits bij jullie besteld, 1 voor de buurvrouw maar die zag het niet zitten dus kook ik vandaag voor hen.
Gisteren de livestream gezien en dat was heel duidelijk.
De meringue heb ik toch nog gedroogd, ik heb niet de apparatuur die jij hebt en wil het ook niet op het laatste moment doen want dan word ik zenuwacht, en ik wil ook graag overal bij zijn
Nu zoek ik naar een bijpassende wijn maar de link doet het niet .
Kun jij mij ook een suggestie aan de hand doen, wanneer ik dit diner nog eens wil maken voor een vervanging van de relish?
ik zag er tegenopmaar heb genoten van de bereidingen.
Hartelijke groet,
Ineke wanders
Hoi Ineke, wat leuk om te horen dat het een succes was (ondanks dat je eerst een beetje sceptisch was). Dat is een groot compliment 🙂
De wijnsuggesties vind je hier: https://www.esteestrooker.nl/inspiratie/wijnsuggesties-bij-de-pinkster-culi-kit/