Aardbeiensorbet: ijs zonder ijsmachine

Recipe by Estée StrookerCourse: Dessert
Porties

6

Personen
Voorbereiding

5

minutes
Bereiding

10

minutes

Zelfgemaakt ijs is toch wel zoveel lekkerder dan ijs uit de winkel. Zeker in de zomer, als alle vruchten boordevol smaak zijn. Gelukkig heb je geen ijsmachine nodig om zelf sorbetijs te maken. Met dit makkelijke recept tover je zelf binnen no-time een heerlijke portie sorbetijs op tafel.

Ingrediënten

  • 400 gram aardbeien

  • 125 ml vlierbloesemsiroop

  • Een krachtige blender

Bereiding

  • Ontkroon de aardbeien en zorg dat je ze minimaal 24 uur voordat je het ijs wilt maken in de vriezer stopt.
  • Meng de aardbeien direct uit de vriezer met de vlierbloesemsiroop en mix dit in de blender totdat je een mooie romige massa hebt. Schep het direct terug in het bakje en plaats in de vriezer om op stijven.
  • That’s it! Serveer met verse aardbeien en andere toevoegingen die je lekker vindt, zoals meringue of romige yoghurt.

Notities

  • Uiteraard kan je spelen met smaken in dit gerecht. Voeg voor een spannende combi bijvoorbeeld eens wat balsamico-azijn of rode basilicum gerecht toe aan je dessert.
Kook je mee? Op 5 juni geef ik een online kookworkshop met de Culi Kit. De Culi Kit bevat ingrediënten die we in de keuken van mijn restaurant voor je voorbereiden, zodat je kunt koken als een chef zonder zelf de hele dag in de keuken te moeten staan. Wij doen als het ware een stukje van de mise en place voor je. Reserveer jouw Culi Kit & deelname aan de workshop hier. 
Holler Box