Aardbeiensorbet: ijs zonder ijsmachine
Course: DessertPorties
6
PersonenVoorbereiding
5
minutesBereiding
10
minutesZelfgemaakt ijs is toch wel zoveel lekkerder dan ijs uit de winkel. Zeker in de zomer, als alle vruchten boordevol smaak zijn. Gelukkig heb je geen ijsmachine nodig om zelf sorbetijs te maken. Met dit makkelijke recept tover je zelf binnen no-time een heerlijke portie sorbetijs op tafel.
Ingrediënten
400 gram aardbeien
125 ml vlierbloesemsiroop
Een krachtige blender
Bereiding
- Ontkroon de aardbeien en zorg dat je ze minimaal 24 uur voordat je het ijs wilt maken in de vriezer stopt.
- Meng de aardbeien direct uit de vriezer met de vlierbloesemsiroop en mix dit in de blender totdat je een mooie romige massa hebt. Schep het direct terug in het bakje en plaats in de vriezer om op stijven.
- That’s it! Serveer met verse aardbeien en andere toevoegingen die je lekker vindt, zoals meringue of romige yoghurt.
Notities
- Uiteraard kan je spelen met smaken in dit gerecht. Voeg voor een spannende combi bijvoorbeeld eens wat balsamico-azijn of rode basilicum gerecht toe aan je dessert.