Genieten van de smaken van de zomer! Dat doe je met dit frisse nagerecht absoluut. Meer van dit soort inspiratie? Dit gerecht komt uit het kookboek Estée Kookt – de Nieuwe Nederlandse keuken (bestellen kan hier!).

Bevroren frambozen met yoghurtpudding en basilicumsiroop

Recipe by Estée StrookerCourse: NagerechtCuisine: NederlandsDifficulty: Gemiddeld
Porties

4

Personen
Voorbereiding

4

hours 
Bereiding

25

minutes

Frambozen zijn er maar kort in de zomer! Maar wat zijn ze dan heerlijk! Ik vind het lekker om de verse frambozen een beetje aan te vriezen. Ik heb het gevoel dat als ze ijskoud zijn en ze smelten in je mond ze je nog meer in extase brengen. 

Ingrediënten

  • 250 g frambozen

  • 200 g witte chocolade in stukjes

  • 150 ml slagroom

  • 1 + 2 limoenen

  • 
3 blaadjes gelatine

  • 
250 g griekse yoghurt

  • 100 g suiker

  • 
10 takken basilicum

Bereiding

  • Vries de frambozen in voor minimaal vier uur.
  • Rasp de schil van alle limoenen.
  • Smelt de witte chocolade samen met de room en het sap van één limoen en alle schil. Je kunt dit heel makkelijk doen in de magnetron voor circa dertig seconden of anders in een pannetje au bain marie.
  • Wel de gelatine. Los deze op in de witte chocolade. Voeg nu de yoghurt toe en roer door elkaar.
  • Giet de pudding in de vorm en laat deze voor minimaal twee uur opstijven in de vriezer (in de koelkast duurt het wat langer).
  • Houd de vorm voor het serveren even in een bak met warm water zodat de pudding makkelijker loslaat.
  • Kook de suiker samen met sap van de rest van de limoenen en het water. Laat de siroop compleet afkoelen en draai deze daarna op samen met de blaadjes van de basilicum (neem dit niet te letterlijk, als er een paar steeltjes bij zitten is dat ook niet erg).
  • Serveer de pudding op een bord en overgiet hem met de siroop. Garneer met de bevroren frambozen en direct aanvallen om dat heerlijke mondgevoel van de frambozen te ervaren!
  • Garneer met wat geraspte witte chocolade en basilicumblaadjes.