Tijdens de feestdagen heb je vaak brood over. Kerststol, croissantjes, of misschien toch net weer te veel broodjes bij de bakker gehaald. Een broodpudding is het perfecte gerecht om restjes brood in te verwerken. Maar ook zuivel en (zacht) fruit kan je hier mooi in kwijt. Pas het recept aan naar jouw kliekjes. Heb je bijvoorbeeld iets meer yoghurt en iets minder melk? Geen probleem. Pruimen of bessen in plaats van appels en peren? Ook heerlijk! Neem het recept als leidraad en verwerk jouw kliekjes in dit recept. Heerlijk om nog een dag extra mee te brunchen.

Broodpudding van left-over kerststol

Recipe by Estée StrookerCourse: ZoetCuisine: No wasteDifficulty: makkelijk
Porties

8

stukken
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

1

hour 

15

minutes

Ingrediënten

  • 200 ml yoghurt (dit kan ook een plantaardige variant zijn)

  • 300 ml melk (dit kan ook een plantaardige variant zijn)

  • 90 gram amandelmeel

  • 4 eieren

  • 1 eetlepel (riet)suiker

  • 8 plakken kerststol, of ander brood/gebak/croissantjes dat overgebleven is van de feestdagen

  • 1 appel & 1 peer (of ander zacht fruit dat je over hebt)

  • 1 eetlepel amandelschaafsel

  • Snufje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix eieren met amandelmeel, suiker, yoghurt, melk en zout.
  • Snijd het fruit in plakjes en snijd ook plakken van de kerststol.
  • Leg om en om plakjes fruit en kerststol in de ovenschaal.
  • Giet het ei-mengsel eroverheen en laat een kwartier intrekken.
  • Verdeel het amandelschaafsel erover en doe 30 minuten in de oven.
  • Verlaag de oventemperatuur daarna naar 130 graden en bak nog eens ongeveer 45 minuten, totdat je een mooie goudbruine pudding hebt.