Wij serveren als een van onze desserts in het restaurant momenteel crêpes Suzanne. Ons Hollandse antwoord op de Franse Crêpes Suzette. 😉 Klassiek worden deze crêpes geserveerd met karamel en sinaasappelsaus.
Omdat bloedsinaasappels momenteel volop verkrijgbaar zijn maken er een restaurantwaardig dessert van door de dunne flensjes te serveren met sorbet van bloedsinaasappel, gekonfijte sinaasappelschil, karamelsaus en een sinaasappelcrème met witte miso.
Maar maak er gerust je eigen variant van. Ook heel lekker bij een zondags ontbijtje natuurlijk.
Crêpes
4
servings40
minutes15
minutesLekker dunne pannenkoeken, oftewel crêpes. Het meest authentiek smaken ze als je boekweitmeel gebruikt voor het beslag.
Ingrediënten
120 g tarwebloem|
80 g boekweitmeel (kan eventueel ook tarwebloem zijn als je geen boekweit hebt)
snufje zout
600 ml melk
3 eieren
20 g suiker
20 g gesmolten roomboter + roomboter om in te bakken
Bereiding
- Meng de twee soorten meel door elkaar. Voeg het zout en de suiker samen met de eieren.
- Giet beetje bij beetje de melk bij de bloem en klop met een garde door elkaar tot een glad beslag.
- Zorg ervoor dat er geen klontjes in het beslag komen. Daarom moet je de melk niet te snel toevoegen.
- Voeg op het laatst de gesmolten boter toe.
- Laat het beslag een half uur rusten.
- Verwarm daarna de koekenpan opnieuw met een klein beetje boter. Laat de boter geheel smelten en zorg ervoor dat de luchtbellen uit de boter weg zijn en hij lichtbruin gekleurd is.
- Voeg dan een soeplepel beslag aan de pan toe en wals het beslag rond in de pan. Draai het vuur iets lager en zorg ervoor dat het beslag rustig gaart in de pan.
- Maak aan de randen van de pan de pannenkoek alvast een beetje los met een palletmes.
- Draai daarna de pannenkoek voorzichtig om met een palletmes of door hem in de lucht om te keren als je die handigheid hebt.
- Bak de pannenkoek daarna nog kort aan de andere kant.
- Herhaal het proces tot al het beslag op is.
- Houd de pannenkoeken warm tussen twee borden.
Notities
- Serveer de crêpes Frans klassiek met karamel en sinaasappel, lekker Hollands met stroop en poedersuiker of ga bijvoorbeeld voor de decadente combinatie van appel en bacon.