Italiaanse meringue

Recipe by Estée StrookerCourse: Desserts, Eten, ReceptenDifficulty: gemiddeld
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Tijd

25

minutes

Een Italiaanse meringue is een heerlijke manier om een toetje met vers fruit op te leuken én ideaal om eiwitten te verbruiken die je wellicht over hebt van een ander recept. (Als je zelf mayonaise maakt bijvoorbeeld).

Ingrediënten

  • 3 eiwitten

  • 180 gram suiker

  • 25 ml (vlierbloesem)siroop

  • 20 gram poedersuiker

  • 5 el water

Bereiding

  • Verwarm een steelpannetje met de suiker, (vlierbloesem)siroop en 5 el water tot 119 graden.
  • Klop ondertussen het eiwit stijf met de poedersuiker. Voeg al kloppend heel langzaam de kokende suikersiroop erbij. Blijf kloppen totdat er een stevige meringue ontstaat.

Notities

  • Lekker om te serveren met bijvoorbeeld verse aardbeien en een lepel hangop. Of bak de meringue in de oven om een droge variant te krijgen, heerlijk met verse vruchten.
Kook je mee? Op 5 juni geef ik een online kookworkshop met de Culi Kit. De Culi Kit bevat ingrediënten die we in de keuken van mijn restaurant voor je voorbereiden, zodat je kunt koken als een chef zonder zelf de hele dag in de keuken te moeten staan. Wij doen als het ware een stukje van de mise en place voor je. Reserveer jouw Culi Kit & deelname aan de workshop hier. 
Holler Box