Italiaanse meringue
Course: Desserts, Eten, ReceptenDifficulty: gemiddeldPorties
4
personenVoorbereiding
10
minutesKooktijd
15
minutesTijd
25
minutesEen Italiaanse meringue is een heerlijke manier om een toetje met vers fruit op te leuken én ideaal om eiwitten te verbruiken die je wellicht over hebt van een ander recept. (Als je zelf mayonaise maakt bijvoorbeeld).
Ingrediënten
3 eiwitten
180 gram suiker
25 ml (vlierbloesem)siroop
20 gram poedersuiker
5 el water
Bereiding
- Verwarm een steelpannetje met de suiker, (vlierbloesem)siroop en 5 el water tot 119 graden.
- Klop ondertussen het eiwit stijf met de poedersuiker. Voeg al kloppend heel langzaam de kokende suikersiroop erbij. Blijf kloppen totdat er een stevige meringue ontstaat.
Notities
- Lekker om te serveren met bijvoorbeeld verse aardbeien en een lepel hangop. Of bak de meringue in de oven om een droge variant te krijgen, heerlijk met verse vruchten.