In het juiste seizoen hou ik erg van wild. Ik verwerk graag zelf de dieren van kop tot staart. Zo weet ik dat ze een goed leven hebben gehad. Bovendien is wild heel rijk van smaak! Wilde fazant is fijn, kruidig en aromatisch. Zeker als ze vrij hebben kunnen leven en zich tegoed hebben gedaan aan bessen en kruiden is de fazant een erg smakelijk stukje vlees.
Gebraden fazant
Course: Hoofdgerechten, Vlees4
personen30
minutes1
hour1
hour30
minutesFazant is wellicht niet het eerste stuk vlees dat je kiest uit het schap. Maar het is leuk om te varieren en bovendien uiterst smakelijk. Als je liefhebber bent van wild, dan moet je dit recept zeker eens proberen!
Ingrediënten
1 fazant
1 bol knoflook
1/2 citroen
5 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
5 laurierblaadjes
1 rolletje paddenstoelenboter / kruidenboter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bol met knoflook overdwars doormidden en vul de fazant met de knoflook, citroen, tijm, rozemarijn en laurier (de kruiden mogen wat uitsteken).
- Maak met je vingertoppen via de achterkant van de borst voorzichtig de heide van de fazant los van het vlees.
- Snijd de paddenstoelenboter of kruidenboter in dunne plakjes en druk deze voorzichtig tussen de ruimte die je hebt gecreëerd tussen de huid en de filet.
- Bestrooi de fazant ruim met peper en zout.
- Zet de fazant circa 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Dek vervolgens de borst af met aluminiumfolie en gaar nog eens 20 minuten.
- Haal de fazant uit de oven en overgiet hem met zijn eigen bakjus met een lepel.