Ik (Charis) ben op het moment aan het werk vanuit Thailand. Een nogal bijzondere gewaarwording, want door tante Cor zijn er nauwelijks toeristen. Normaal gesproken wordt Thailand natuurlijk door toeristen overlopen en je merkt dat er daardoor een discrepantie is ontstaan tussen vraag en aanbod. Het normale leven is hier redelijk teruggekeerd. Restaurants en café’s zijn open. Maar dat betekent niet dat elke horecazaak ook gasten heeft. Er zijn namelijk nogal wat zaken die zich met name richten op buitenlanders. Normaal gesproken waarschijnlijk een lucratieve business, op het moment wat minder.
In Chiang Mai belandden wij bij zo’n zaak. B SAMCOOK HOME 16. Een fine dining concept van Chef Boy. Jarenlang werkzaam geweest in Amerika en nu terug in Thailand om hier zijn droom waar te maken. Al zijn favorieten uit zijn culinaire carrière worden hier geserveerd. Overtuigd door enorm veel positieve reviews online besluiten we een reservering te maken. Ze zijn alleen open op reservering en als we aankomen begrijpen we ook waarom: we hebben het restaurant voor onszelf.
Het is een beetje onwerkelijk, een 5-koppige crew die voor ons staat te koken en ons op de wenden bedient. Er wordt goed rekening gehouden met onze wensen en we krijgen zelfs een bijpassend wijnarrangement van het huis. Ze proberen de weinige buitenlanders die er komen niet zoveel mogelijk geld uit de zak te kloppen, maar laten juist zien dat ze blij zijn dat je er bent. Ook leuk is dat we tussendoor steeds tijd hebben om met de chef te kletsen en vragen te stellen.
De zus van Chef Boy is eigenaresse van het koffiezaakje dat er direct naast ligt en de broer van de chef heeft een boerderij waar veel van de ingrediënten die geserveerd worden groeien. De cheesecake die we als diner krijgen is gebakken door de moeder van de chef. Bijzonder hoe werk en familie hier zoveel meer door elkaar loopt.
Één van de hoogtepunten van het menu was de gele vis curry. Omdat chef Boy ons liet weten dat we alles mochten vragen zijn we zo brutaal geweest naar het recept te vragen. Waarschijnlijk krijg je het thuis niet zo als in het restaurant, maar met dit recept zou het moeten lukken om thuis een lekker bordje curry op tafel te zetten!
Gele curry met groene thee noodles
Course: Hoofdgerecht, tussengerechtCuisine: ThaisDifficulty: Gemiddeld2
servings10
minutes20
minutesIngrediënten
30 gram Nam Ya Curry pasta
250 ml kokosmelk
1 theelepel suiker
Een snuf gemalen chilipeper
1 theelepel gele curry poeder
5 takjes Thaise basilicum
150 gram groene thee noodles (bijv. deze)
200 gram vis, bijvoorbeeld garnalen en witvis
Olijfolie
Bereiding
- Maak de currypasta (als je dat nog niet hebt gedaan).
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en besprenkel met wat olijfolie. Zet ze nog even aan de kant.
- Meng in een pan de currypasta met kokosmelk, suiker, chilipeper en curry poeder. Zet op laag vuur en voeg de vis eraan toe.
- Laat zachtjes doorkoken totdat de vis gaar is.
- Hak de Thaise basilicum fijn en voeg toe aan de curry.
- Leg de noodles in een bord en giet de curry eroverheen.
Notities
- Dit recept is meer een soort tussengerecht, maar je kan natuurlijk een grotere portie maken en er nog wat groenen aan toevoegen voor een volwaardige maaltijd. Of serveer er een frisse salade bij!