Rode kool uit een potje is echt niet nodig! Het is zoveel lekkerder en gezonder om het zelf te maken. Bovendien is het helemaal niet moeilijk. Ik vind dit een heerlijk bijgerecht voor het kerstdiner. Rode kool gaat heel goed samen met bijvoorbeeld haas.
Gestoofde rode kool
Course: BijgerechtenCuisine: Nederlandse keukenDifficulty: Makkelijk4
personen15
minutes1
hour1
hour15
minutesNatuurlijk is het mogelijk om het recept meteen twee of drie keer te maken, zodat je er vaker van kan eten. Het duurt namelijk wel wat langer voordat het op tafel staat dan wanneer je rode kool uit een potje haalt. Je moet het allemaal iets meer plannen, maar geloof me: dat is het waard.
Ingrediënten
Een halve rode kool
1 appel
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
4 jeneverbessen
100 gram suiker
4 laurierblaadjes
1 druppel vanille extract
400 ml rode wijn
Peper en zout
Bereiding
- Snijd de rode kool in zeer dunne ringen.
- Snijd de appel ook in kleine blokjes (je hoeft hem niet te schillen).
- Doe de rode kool samen met de appel in een pan.
- Voeg alle specerijen en kruiden toe.
- Voeg ook de suiker en rode wijn toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de rode kool op het vuur en laat de kool voor circa een uur stoven.
- Roer af en toe. Laat het vocht langzaam verdampen. Als de kool eenmaal gaar is en het vocht zo goed als verdampt is moet de kool glanzen en donker van kleur zijn.
- Voeg eventueel nog een scheutje azijn toe.
Notities
- Serveer de rode kool bijvoorbeeld bij de hazenpeper samen met de aardappelpuree en de compote van kweepeer.