Gnocchi zijn heerlijke deegkussentjes gemaakt van een pasta deeg waar aardappel in verwerkt is. Om het wat gezonder en zoeter van smaak te maken kan je de gnocchi ook van zoete aardappel maken, in plaats van gewone aardappel!

Gnocchi van zoete aardappel

Recipe by Michiel StallenCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddled
Porties

4

Personen
Bereiding

30

minutes
Kooktijd

10

minutes

Gnocchi is helemaal niet moeilijk zelf te maken. Je hebt er een beetje meer tijd voor nodig dan simpelweg een pakje opentrekken, maar het is een leuk klusje! Ook om bijvoorbeeld samen met je kinderen te maken. En ja, zoals alles wat je zelf maakt: het is gewoon lekkerder (en gezonder!) dan de kant-en-klare versie uit de supermarkt.

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappelen

  • 300 gram bloem

  • 1 ei

  • zest van 1 citroen

  • 1/2 theelepel knoflook puree

  • 50gr Parmezaan zeer fijn geraspt

  • zout

Bereiding

  • Kook de aardappelen met schil gaar, maar zeker niet ‘snot’ gaar.
  • Giet af en laat goed uitstomen(aardappel moet zo droog mogelijk zijn) en verwijder de schil
  • Stamp de aardappelen goed fijn en meng met de bloem en het ei
  • Voeg hieraan het zest van 1 citroen toe, een klein beetje knoflook puree, zout en je geraspte kaas
  • Kneed totdat je een deeg hebt wat niet te veel aan je handen plakt maar ook zeker niet droog mag zijn
  • Maak kussentjes ter grote van ± een vingerkootje. Rol ze eventueel over een omgekeerde vork om er ribbeltjes in te maken. Hierdoor blijft de saus er beter aan hangen.
  • Kook in ruim kokend water totdat ze boven komen drijven
  • Haal ze uit ’t water en leg in een grote bak(voeg klein beetje olie toe tegen ‘t plakken)
  • Serveer ze bijvoorbeeld met een lekkere tomatensaus, een huisgemaakte pesto of een saus met boter en salie.
  • Je kan de gnocchi ook nog even in een pan met olie opbakken, zodat ze een klein beetje krokant worden aan de buitenkant.