Deze heerlijke ouderwetse wentelteefjes zijn de perfecte manier om jouw oude brood mee te verwerken tot een nieuw, super lekker gerecht. Een makkelijk, verspillingsvrij ontbijtje. Kop thee erbij en je hebt de perfecte start van je dag. 

Ouderwetse wentelteefjes

Recipe by Estée StrookerCourse: Lunchgerechten, Nederlandse keuken, OntbijtCuisine: OntbijtDifficulty: Nederlandse keuken
Aantal

2

Personen
Voorbereiden

15

minutes
Bakken

10

minutes

Wentelteefjes zijn het lekkerst als je echt oud brood gebruikt. Daarom kan je hier zo goed restjes mee verwerken. Maar ook oude beschuiten, croissants of suikerbrood lenen zich hier bijvoorbeeld goed voor. Ik hou ervan om het simple en klassiek te houden, maar je kan natuurlijk ook los met verschillende toppings. Vers fruit, kwark, jam, maak er je eigen ontbijtfeestje van!

Ingrediënten

  • 4 sneetjes oud brood

  • 250 ml melk

  • 2 eieren

  • 1 el kaneel

  • 4 el suiker

Bereiding

  • Meng in een kom de melk samen met het ei en een snufje zout.
  • Wel de plakken oud brood in de melk tot ze zich goed volgezogen hebben met de melk.
  • Smelt de boter in een koekenpan tot de boter goudbruin is.
  • Leg de wentelteefjes in de pan en bak circa 2 minuten aan iedere kant.
  • Mix de suiker met de kaneel en bestrooi de wentelteefjes daar royaal mee.