Penne all’arrabiata met cherrytomaatjes
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: MakkelijkAantal
4
personenVoorbereiding
15
minutesKooktijd
1
hour40
minutesEen heerlijke tomatensaus die vol van smaak is. Licht pittig en lekker met smaakvolle tomaten van Nederlandse bodem.
Ingrediënten
450 gram penne pasta
50 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
1 ui, fijngesnipperd
1 eetlepel ajvar
1/2 chilipeper, fijngehakt
1 blik tomaten in blokjes
750 gram tomaten, in blokjes gesneden
250 gram cherrytomaatjes
100 ml witte wijn
200 gram gerookte makreel
100 gram geraspte parmezaan
flinke snuf peper en zout
50 gram zwarte olijven
1 paprika, in dunne reepjes
50 gram gedroogde tomaatjes
Bereiding
- Verhit in een pan olijfolie en fruit gesnipperde ui & knoflook. Voeg ajvar en chili peper toe.
- Voeg het blik tomaten toe. En tot slot de verse tomaten.
- Blus af met witte wijn en breng op smaak met peper en zout.
- Laat de saus zeker voor 1,5 uur zacht koken, totdat hij voor 1/3 ingekookt is en een sterke tomatensmaak heeft gekregen.
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Meng de saus door de pasta.
- Snijd de olijven, paprika en gedroogde tomaatjes. En halveer de cherrytomaatjes.
- Je kan de cherrytomaatjes eventueel nog kort in een pan of oven aanbakken voor een extra zoete smaak.
- Doe de pasta met saus op het bord en maak af met de olijven, gedroogde tomaatjes, paprika, verse cherrytomaatjes en geraspte parmezaan. Serveer bij ieder bord een stuk gerookte makreel. Garneer eventueel met bijvoorbeeld rucola of groene scheuten.