Penne all’arrabiata met cherrytomaatjes

Recipe by Estée StrookerCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

1

hour 

40

minutes

Een heerlijke tomatensaus die vol van smaak is. Licht pittig en lekker met smaakvolle tomaten van Nederlandse bodem.

Ingrediënten

  • 450 gram penne pasta

  • 50 ml olijfolie

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui, fijngesnipperd

  • 1 eetlepel ajvar

  • 1/2 chilipeper, fijngehakt

  • 1 blik tomaten in blokjes

  • 750 gram tomaten, in blokjes gesneden

  • 250 gram cherrytomaatjes

  • 100 ml witte wijn

  • 200 gram gerookte makreel

  • 100 gram geraspte parmezaan

  • flinke snuf peper en zout

  • 50 gram zwarte olijven

  • 1 paprika, in dunne reepjes

  • 50 gram gedroogde tomaatjes

Bereiding

  • Verhit in een pan olijfolie en fruit gesnipperde ui & knoflook. Voeg ajvar en chili peper toe.
  • Voeg het blik tomaten toe. En tot slot de verse tomaten.
  • Blus af met witte wijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de saus zeker voor 1,5 uur zacht koken, totdat hij voor 1/3 ingekookt is en een sterke tomatensmaak heeft gekregen.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Meng de saus door de pasta.
  • Snijd de olijven, paprika en gedroogde tomaatjes. En halveer de cherrytomaatjes.
  • Je kan de cherrytomaatjes eventueel nog kort in een pan of oven aanbakken voor een extra zoete smaak.
  • Doe de pasta met saus op het bord en maak af met de olijven, gedroogde tomaatjes, paprika, verse cherrytomaatjes en geraspte parmezaan. Serveer bij ieder bord een stuk gerookte makreel. Garneer eventueel met bijvoorbeeld rucola of groene scheuten.