Dit is een recept dat we ontwikkelden in opdracht voor Landgoed de Houberg. Een biologische boerderij waar bodem, gewassen en dieren beschouwd worden als één ecosysteem, dat het sterkst is als het kan samenwerken. Ze houden bijzondere dierenrassen die door de manier van houden (in een gevarieerd landschap waar plaats is voor insecten, hazen, konijnen en andere dieren) exclusief vlees opleveren van hoge kwaliteit. En dat proef je!
Vietnamese noodlesoep met rauwe wagyu slices en paksoi
Course: HoofdgerechtCuisine: VietnameesDifficulty: Makkelijk4
personen15
minutes5
hoursDe botten van rundvlees lenen zich er bij uitstek voor om een heerlijke bouillon van te trekken. De pan met bouillon kun je rustig aan de zijkant van je fornuis op een laag pitje de hele dag laten pruttelen. En als je wilt zelfs twee dagen! Daar wordt hij alleen maar lekkerder van. Dit recept is geïnspireerd op de Vietnamese ‘pho-soep’. Waar je de heerlijke smaak van steranijs in terug proeft. We combineren de krachtige bouillon dan met hele dun gesneden rauwe stukjes rundvlees van wagyu rund. Door de marmering van het vlees smelt het op je tong.
Ingrediënten
1 kg runderbotten
2 l water
4 steranijs
1 kaneelstokje
4 kruidnagel
2 uien, in parten
2 tl korianderzaad
2 tenen knoflook, gekneusd
2 foelie
1 rode peper, in grove stukken 4 cm gember, in grove stukken
400 g wagyu biefstukvlees, in hele dunne plakjes 225 g dikke rijstnoodles
1 paksoi, in dunne ringen
50 g taugé
4 takjes munt
4 takjes (thaise) basilicum 4 takjes koriander
Bereiding
- Verwarm een grote soeppan met water en voeg de botten aan het water toe. Voeg 15 g zout toe. Voeg alle ingredi- enten voor de bouillon toe. Laat de bouillon net onder het kookpunt trekken voor minimaal vijf uur, maar het mag rustig langer. Zeef de bouillon daarna en vang de bouillon op in een kleinere pan. Kook hem eventueel nog verder in tot er 1 liter bouillon is overgebleven.
- Kook de rijstnoodles apart volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze daarna met lauw water af.
- Vul voorverwarmde grote soepkommen met noodles, paksoi, taugé en kruiden. Leg de plakjes rauwe wagyu bief- stuk bovenop. Giet de hete bouillon over de ingrediënten. Mocht je van pittig houden is het heerlijk om er een beetje sriracha saus bij te eten.