Powerpancakes met kaneelyoghurt, blauwe bessen & amandelen

Recipe by Estée StrookerCourse: Lunchgerechten, OntbijtDifficulty: makkelijk
Porties

2

Personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Tijd

25

minutes

Wat is er lekkerder dan een dag in het weekend lekker beginnen met een dikke stapel pancakes? In zoveel mogelijk gerechten groenten en fruit verwerken is volgens mij een goede truc om lekker in je vel te zitten en energiek de dag door te komen. Probeer daarom deze powerpancakes eens! Dit knalt toch van je bord af…

Ingrediënten

  • Een hand vol verse spinazie

  • 250 ml melk

  • 125 gram bloem

  • 1 ei

  • snuf zout

  • 150 ml yoghurt

  • 1 el gembersiroop

  • 1 el kaneel

  • handje blauwe bessen (evt. diepvries)

  • handje amandelen

Bereiding

  • Doe de spinazie met een scheut melk in een hoge kom en maak er met een staafmixer een mooie groene emulsie van.
  • Klop dit samen met de rest van de melk, boem, eieren en een snuf zout tot een glad beslag.
  • Verwarm een koekenpan met goede anti-aanbaklaag op het vuur.
  • De truc om mooie, gelijkmatige pannenkoeken te krijgen is door ze niet te bakken in olie of boter, maar direct in de pan. Schep een lepel beslag in de pan en wacht tot er belletjes in zijn gekomen en het beslag ‘opgedroogd’ is.
  • Bak de pannenkoek nog even op de andere kant. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  • Meng de yoghurt met gembersiroop en kaneel.
  • Rooster eventueel de amandelen nog even in een droge koekenpan.
  • Als de blauwe bessen niet in het seizoen zijn kan je diepvries blauwe bessen gebruiken. Deze laat je natuurlijk even ontdooien van tevoren. Of je maakt er in een steelpannetje een soort dikke jam van, ook lekker!
  • Overgiet je stapel pannenkoeken met kaneelyoghurt, doe er wat bessen en amandelen overheen en aanvallen maar!