Powerpancakes met kaneelyoghurt, blauwe bessen & amandelen
Course: Lunchgerechten, OntbijtDifficulty: makkelijkPorties
2
PersonenVoorbereiding
10
minutesKooktijd
15
minutesTijd
25
minutesWat is er lekkerder dan een dag in het weekend lekker beginnen met een dikke stapel pancakes? In zoveel mogelijk gerechten groenten en fruit verwerken is volgens mij een goede truc om lekker in je vel te zitten en energiek de dag door te komen. Probeer daarom deze powerpancakes eens! Dit knalt toch van je bord af…
Ingrediënten
Een hand vol verse spinazie
250 ml melk
125 gram bloem
1 ei
snuf zout
150 ml yoghurt
1 el gembersiroop
1 el kaneel
handje blauwe bessen (evt. diepvries)
handje amandelen
Bereiding
- Doe de spinazie met een scheut melk in een hoge kom en maak er met een staafmixer een mooie groene emulsie van.
- Klop dit samen met de rest van de melk, boem, eieren en een snuf zout tot een glad beslag.
- Verwarm een koekenpan met goede anti-aanbaklaag op het vuur.
- De truc om mooie, gelijkmatige pannenkoeken te krijgen is door ze niet te bakken in olie of boter, maar direct in de pan. Schep een lepel beslag in de pan en wacht tot er belletjes in zijn gekomen en het beslag ‘opgedroogd’ is.
- Bak de pannenkoek nog even op de andere kant. Herhaal dit totdat het beslag op is.
- Meng de yoghurt met gembersiroop en kaneel.
- Rooster eventueel de amandelen nog even in een droge koekenpan.
- Als de blauwe bessen niet in het seizoen zijn kan je diepvries blauwe bessen gebruiken. Deze laat je natuurlijk even ontdooien van tevoren. Of je maakt er in een steelpannetje een soort dikke jam van, ook lekker!
- Overgiet je stapel pannenkoeken met kaneelyoghurt, doe er wat bessen en amandelen overheen en aanvallen maar!