Kitscherig retro, maar stiekem toch heel lekker. En ik moet eerlijk zeggen dat ik daar zelf erg enthousiast van word. Je hoeft niet altijd te verrassen met nieuwe smaken maar je kunt ook ontroeren met beregoed uitgevoerde klassiekers. Bijvoorbeeld deze ‘schuitjes’ van bleekselderij gevuld met een smeuïge kipkerriesalade.

Bleekselderij schuitjes met kipkerrie salade

Recipe by Estée StrookerCourse: SnackCuisine: Nostalgisch comfortDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

personen
Bereiding

25

minutes
Kooktijd

15

minutes

Bleekselderij schuitjes: lekker retro! Serveer ze met een kipkerrie salade. Een typisch gevalletje van weinig moeite, maar zoveel lekkerder dan wanneer je een bakje in de supermarkt koopt. Hoe kan het ook anders, zo’n bakje kipsalade uit de supermarkt is best wel lang houdbaar. Wat doen ze precies met die kip zodat dit niet zo snel over datum gaat is de vraag… Kies voor vers en smaak. Kan je gelijk zorgen dat je ingrediënten van goede kwaliteit zijn en je kip gebruikt die een mooi leven achter de rug heeft.

Ingrediënten

  • 1 kipfilet

  • zout en versgemalen peper

  • 50 gram gedroogde abrikozen

  • 1 grote of 2 kleine augurken +

  • 3 eetl. augurkenvocht

  • 4 takjes peterselie

  • 1 bleekselderij, met loof

  • 1 rode ui, gesnipperd

  • 1⁄2 appel, in kleine blokjes

  • 1,5 eetl. kerriepoeder scheutje olijfolie

  • 1 eetl. mayonaise

  • 1 eetl. fijne mosterd

  • 0,5 eetl. chiliflakes

  • 1 eetl. rietsuiker

Bereiding

  • Verwarm een kookpan met water en een flinke snuf zout. Pocheer 15 minuten de kipfilet net onder het kookpunt. Haal de kip uit de pan en dep hem droog met wat keukenpapier. Snijd de kip in kleine blokjes van 1⁄2 centimeter. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de gedroogde abrikozen en augurk in heel kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Gebruik 2 stengels groen loof van de bleekselderij en snijd deze ook fijn. Meng alles in een kom met de kip, gesnipperde ui en appelblokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de kerrie toe. Fruit de kerrie op laag vuur voor 1 minuut in de olie. Giet daarna de kerrieolie over de kom. Voeg mayonaise, mosterd een scheutje augurkenvocht toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Gebruik een aardappelschilmesje om de stengels van de bleekselderij los te snijden. Trek vervolgens voorzichtig van beneden naar boven de harde nerven uit de stengels. Snijd de stengels daarna in de lengte doormidden zodat je 2 lange ‘schuitjes’ hebt per stengel.
  • Meng de chiliflakes, een snufje zout en de rietsuiker door elkaar. Dip de stengels voor het vullen met het begin en uiteinde in een beetje olijfolie en daarna in de chili-suiker. Vul de schuitjes met de kipkerriesalade.
Kook je mee? Op 5 juni geef ik een online kookworkshop met de Culi Kit. De Culi Kit bevat ingrediënten die we in de keuken van mijn restaurant voor je voorbereiden, zodat je kunt koken als een chef zonder zelf de hele dag in de keuken te moeten staan. Wij doen als het ware een stukje van de mise en place voor je. Reserveer jouw Culi Kit & deelname aan de workshop hier. 
Holler Box