Summerrolls of (ongefrituurde) springrolls zijn rijstvellen met een lekkere vulling die je even door een dipsaus haalt voordat je ze eet. Ingrediënten zijn vaak glasnoodles, garnalen en varkensvlees. Maar er bestaan natuurlijk veel verschillende varianten. Heb je wel eens aan een zoete variatie gedacht? Eigenlijk heb je zo een opgerolde fruitsalade! Een heerlijke snack, ook leuk als ontbijt of tijdens de lunch. Een keer wat anders.
Fruit springrolls met munt-noten dip
Course: SnacksDifficulty: Medium8
servings30
minutes40
minutesJe kunt natuurlijk eindeloos variëren. Gebruik fruit uit het seizoen en zorg ervoor dat de fruitvulling niet te nat is, dan wordt het soggy en heb je kans dat het lastiger wordt om te eten.
Ingrediënten
4 eetlepels granola (zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst!)
Circa 200 gram fruit in stukjes gesneden
1 bosje Munt & basilicum
1 el honing
8 rijstvellen
1 limoen
evt. 2 gedroogde vijgen
Bereiding
- Houd een paar takjes basilicum en munt apart. Doe de rest met de noten, honing en limoensap in een keukenmachine om er een grove dip van te maken. Als je gedroogde vijgen hebt snijd je deze in kleine stukjes en meng ze door de dip.
- Doe de rijstvellen even kort onder koude kraan, of dompel ze onder in een bak met koud water (ze moeten nog te hard voelen als je ze neerlegt.)
- Leg eerst wat fruit op de rijstvellen. Maak de vorm zoals hij uiteindelijk er ook uit moet zien als een dikke sigaar. Leg daar bovenop een half lepeltje granola en wat takjes munt en basilicum.
- Vouw de zijkanten dicht en overlap het fruit iets. Seal de zijkanten als het ware zodat het fruit niet kan ontsnappen. Klap dan de onderkant naar boven en trek hem een beetje aan zodat hij een strakke vorm heeft. Rol hem daarna strak op.
- Als je ze niet direct wilt eten kun je ze in slagersfolie of bakpapier rollen en nog een paar uur bewaren. Serveer met de dipsaus.