Het recept voor een heerlijke kippenragout vind je hier. Heb je net iets te veel ragout gemaakt? Lucky you! Dat is namelijk een perfecte basis voor huisgemaakte kroketjes. Maar je kan de kip in het recept ook vervangen voor bijvoorbeeld stoofvlees. Maak de kroketjes zodra je left-overs hebt en vries ze in. Het is sowieso het beste als je de tijd hebt om de vulling een nacht te laten opstijven, zodat je er mooie balletjes van kunt rollen.
Vervolgens kunnen de kant-en-klare kroketjes terug de vriezer in, zodat je ze kunt frituren zodra er gelegenheid voor is 🙂
Kroketten van left-over ragout
Course: snackCuisine: HollandsDifficulty: gemiddeldNiks lekkerders dan af en toe genieten van een krokante kroket! En geloof me, een huisgemaakte kroket van huisgemaakte ragout, is nog eens next level! Give it a try.
Ingrediënten
circa 500 gram ragout
4 blaadjes gelatine, in koud water geweld
2 eidooiers
100 milliliter room
5 takjes peterselie, fijngehakt
4 eiwitten
100 gram bloem
150 gram paneermeel
Bereiding
- Verwarm de ragout in een steelpannen. Voeg de gewelde gelatine toe aan de warme ragout. Klop de eidooiers los met de room en voeg deze toe aan de ragout. Hak de peterselie fijn en meng door de ragout. Stort de ragout in een met bakpapier beklede platte schaal. Laat de ragout het liefst een nacht opstijven in de koelkast.
- Draai er de volgende dag ovale balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Leg deze circa 1 uur in de vriezer, zodat ze wat steviger worden. Zet 3 wat diepe borden klaar. Mix de eiwitten met 1 eetlepel bloem en leg op 1 van de borden. Leg de rest van de bloem op het andere bord. Op het laatste bord het paneermeel. Haal de licht aangevroren kroketjes eerst door de bloem. Daarna door het eiwit en als laatste door het paneermeel. Zorg dat de kroket aan alle kanten goed gepaneerd is. Vries de kroketjes in als je ze niet direct wilt serveren.
- Verwarm de frituur voor op 170 °C. Bak de kroketten circa drie minuten, tot ze goudbruin van kleur zijn en warm vanbinnen.