Rode bieten zijn een prachtige natuurlijke kleurstof. Je maakt ‘simpele’ pannenkoeken bijzonder én verwerkt er meteen wat extra groenten in! Deze red velvet pancakes zijn de net wat specialere versie van de wraps met gerookte zalm, die vaak bij feestelijke gelegenheden op tafel verschijnen. Een feestelijk gerechtje dat prima voor te bereiden is en ook koud nog heerlijk smaakt.
Red velvet pannenkoeken met gerookte zalm
Course: LunchDifficulty: makkelijkPorties
4
personenVoorbereiden
10
minutesKooktijd
15
minutesIngrediënten
250 gram boekweitmeel
2 gekookte bieten
150 ml bietensap
250 ml melk
1/2 tube wasabi
3 eieren
Scheutje olijfolie
Zout & peper
1/2 citroen
Bosje bieslook
1/2 bosje lente-ui
200 ml creme fraiche
200 gram gerookte zalm
1 avocado of 200 gram veldsla
1 bakje tuinkers
Bereiding
- Meng de meel, bieten, bietensap, eieren, wasabi en wat zout en peper samen in de keukenmachine of blender tot een glad beslag.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan
- Doe een laag van het beslag in de pan en bak totdat de bovenkant ‘droog’ is en je de pannenkoek kunt keren
- Meng ondertussen creme fraîche met citroensap- en rasp
- Snijd de lente ui en bieslook in fijne ringen
- Snij de avocado in plakjes
- Bak al je pannenkoeken totdat het beslag op is
- Besmeer je pannenkoeken met de creme fraîche, plakjes avocado of wat veldsla en gerookte zalm.
- Maak af met bieslook, lente ui, tuinkers en wat zout en peper.
- Rol op, snijd door midden en serveer op een mooi bordje
Video
Notities
- Je kunt de pannenkoek ook opgerold in kleine stukjes snijden. Leuk als hapje tijdens een feestje!