Rode bieten zijn een prachtige natuurlijke kleurstof. Je maakt ‘simpele’ pannenkoeken bijzonder én verwerkt er meteen wat extra groenten in! Deze red velvet pancakes zijn de net wat specialere versie van de wraps met gerookte zalm, die vaak bij feestelijke gelegenheden op tafel verschijnen. Een feestelijk gerechtje dat prima voor te bereiden is en ook koud nog heerlijk smaakt.

Red velvet pannenkoeken met gerookte zalm

Recipe by Estée StrookerCourse: LunchDifficulty: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 250 gram boekweitmeel

  • 2 gekookte bieten

  • 150 ml bietensap

  • 250 ml melk

  • 1/2 tube wasabi

  • 3 eieren

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & peper

  • 1/2 citroen

  • Bosje bieslook

  • 1/2 bosje lente-ui

  • 200 ml creme fraiche

  • 200 gram gerookte zalm

  • 1 avocado of 200 gram veldsla

  • 1 bakje tuinkers

Bereiding

  • Meng de meel, bieten, bietensap, eieren, wasabi en wat zout en peper samen in de keukenmachine of blender tot een glad beslag.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan
  • Doe een laag van het beslag in de pan en bak totdat de bovenkant ‘droog’ is en je de pannenkoek kunt keren
  • Meng ondertussen creme fraîche met citroensap- en rasp
  • Snijd de lente ui en bieslook in fijne ringen
  • Snij de avocado in plakjes
  • Bak al je pannenkoeken totdat het beslag op is
  • Besmeer je pannenkoeken met de creme fraîche, plakjes avocado of wat veldsla en gerookte zalm.
  • Maak af met bieslook, lente ui, tuinkers en wat zout en peper.
  • Rol op, snijd door midden en serveer op een mooi bordje

Video

Notities

  • Je kunt de pannenkoek ook opgerold in kleine stukjes snijden. Leuk als hapje tijdens een feestje!