Koolrabi-spinazie gazpacho met Hollandse garnalen
Course: VoorgerechtCuisine: Hollandse keukenDifficulty: MakkelijkPorties
4
personenPrep time
20
minutesCooking timeminutes
Een gazpacho is een heerlijke frisse, koude soep. Traditioneel van tomaat, maar het is ook lekker om met andere groenten te experimenteren. Het leuke aan deze koolrabi-spinazie variant is dat je de soep in de koolrabi kunt serveren. Heerlijk tijdens een avond tafelen in de tuin.
Ingrediënten
4 kleine koolrabi’s
150 g spinazie
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 citroen
1 el honing
1 tl komijnzaad
8 takjes dille
50 ml olijfolie
150 g Hollandse garnaaltjes
Extra nodig: blender
Bereiding
- Snijd de kopjes van de koolrabi’s af. Het mooiste is om voor dit gerecht kleine koolrabi’s te gebruiken. Want dan kun je er eentje per persoon geven als leuk voorgerecht. Waar je bij een koolrabi op moet letten is dat hij een mooie platte onderkant heeft. Als deze een beetje puntig is hij houterig van binnen. Dat is niet lekker.
- Hol de koolrabi voorzichtig uit met een scherpe lepel. Zorg ervoor dat je de randen heel houdt zodat je een natuurlijk soepkommetje krijgt.
- Doe de inhoud van de koolrabi in een blender samen met de spinazie, een sjalot, een teentje knoflook en sap van een citroen en een eetlepel honing. Voeg ook flink wat verse dille toe. Dille geeft echt een kik aan je soep! Breng op smaak met een snufje komijn, peper en zout en draai de soep dan glad en romig met een flinke scheut olijfolie! Als de soep te dik is voeg je gewoon een beetje water toe om hem iets te verdunnen.
- Vul de uitgeholde koolrabi’s met de soep en garneer met een lekker handje vol Hollandse garnaaltjes. Bestrooi met wat grof zeezout en wat fijngehakte dille. En maak het af met een scheutje olijfolie.
Notities
- Geen fan van garnaaltjes? Je maakt de soep eenvoudig vegetarisch door de garnalen weg te laten. Doe er bijvoorbeeld wat knoflook croutons in, om een lekkere crunch toe te voegen.