Als je lekker rijpe tomaten ziet liggen, op de markt bijvoorbeeld, neem ze dan mee! Dat zijn de beste tomaten om een heerlijk soepje mee te maken. Juist als ze een plekje of butsje hebben, geven ze enorm veel smaak af aan tomatensoep (of saus).

Tomatensoep

Recipe by Estée StrookerCourse: soepCuisine: ItaliaansDifficulty: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes

Tomatensoep hoeft echt niet uit een pakje te komen! Met een lekkere tros rijpe tomaten en een paar andere ingrediënten tover je binnen mum van tijd zelf een heerlijke vers gemaakte soep op tafel.

Ingrediënten

  • 1 blik tomaten blokjes

  • 300 gram tomaten

  • 2 teentjes knoflook

  • Zonnebloemolie

  • Gedroogde Italiaanse kruiden (bijv tijm of oregano)

  • (1 ui)

  • 1/2 eetlepel gerookt paprikapoeder

  • Zout & peper

  • Een scheut rode wijn

Bereiding

  • Snipper knoflook (en ui)
  • Verhit een scheutje olie in de pan en bak de knoflook en ui met gedroogde Italiaanse kruiden.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan
  • Voeg zout, peper en gerookt paprikapoeder toe aan de pan
  • Laat even sudderen (maak ondertussen eventueel gehaktballetjes, als je soep met balletjes wilt maken)
  • Blus je tomaten af met een scheut rode wijn
  • Voeg je blik tomaten toe aan de pan
  • Laat nog een minuutje of 10 doorkoken en pureer de soep dan kort in een blender of met een staafmixer
  • Maak af met bijvoorbeeld je gehaktballetjes, wat room of verse basilicum

Video