Soep kan eigenlijk altijd. In ieder seizoen, tijdens iedere gelegenheid. Een soepje gaat er altijd wel in. Maak het als voorafje of lekker voor bij de lunch. Soepen zijn een uitstekende manier om lekker veel groenten binnen te krijgen. Bovendien is het en ideale manier om groenten te verwerken die hun beste tijd gehad hebben.

Zoete aardappel-paprika soep

Recipe by Estée StrookerCourse: SoepenDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Personen
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

40

minutes
Tijd

1

hour 

10

minutes

Zoete aardappel maakt een soep heerlijk romig en zoet. Gaat erg goed samen met de, ook enigszins zoete, paprika. Het gerookte paprikapoeder en de andere kruiden maken de soep weer wat hartiger.

Ingrediënten

  • 25 ml zonnebloemolie

  • 500 gram zoete aardappel

  • 2 rode paprika’s

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 100 ml witte wijn

  • 2 tl gedroogde tijm

  • 1 tl gedroogde rozemarijn

  • 2 tl ajvar

  • 2 tl gerookte paprikapoeder

  • 0,5 tl chilipoeder

  • 1 citroen

  • 1 scheutje gembersiroop

  • 1 cm gember

  • 1 blokje groentebouillon

  • Peper & zout

Bereiding:

  • Fruit eerst alle kruiden en ui en knoflook in de olie een pan.
  • Snijd de zoete aardappel en paprika’s in blokjes en voeg toe aan de pan.
  • Blus af met witte wijn en voeg water toe tot alles onder staat.
  • Kook voor circa 40 minuten, tot de zoete aardappel gaar is.
  • Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout.