We kennen allemaal wel een klassieke garnalencocktail, maar deze variant met rivierkreeftjes zou je kunnen zien als deluxe variant daarvan. Sinaasappel en venkel zijn sowieso een heerlijke combinatie en maken deze salade heerlijk fris. 

Rivierkreeft cocktail met venkel

Recipe by Estee StrookerCourse: Bijgerechten, Eten, Recepten, Vis, Voorgerechten
Porties

4

personen
Bereiding

10

minutes

Met dit voorgerecht maak je indruk! Rivierkreeftjes hebben heerlijk zoet vlees, dat perfect combineert met het frisse en zoete van de venkel en sinaasappel. Een zelfgemaakte whiskeysaus maakt het helemaal af.

Ingrediënten

  • 250 gram verse rivierkreeftjes

  • 1 venkel

  • 2 el mayo

  • 1 el ketchup

  • 1 el witte wijnazijn

  • 1 tl chili

  • 1 tl paprikapoeder

  • 2 el whisky

  • 1 tl honing

  • 1 bosje tuinkers

Bereiding

  • Gebruik voor de salade de gehele venkel inclusief het groene loof. Dit is juist heel erg lekker fris in de salade.
  • Snijd de venkel doormidden. Met een scherp mes snijdt je de venkel in zo dun mogelijke plakken. Snijd ook het loof in grove stukken zodat je nog wel de structuur van het blad blijft zien.
  • Meng zowel het lof als de gesneden knol door elkaar.
  • Snijd de mandarijn doormidden en sprenkel over de venkel, sprenkel ook wat olijfolie en peper en zout over de venkel en meng door elkaar.
  • Pel de andere twee mandarijnen en snijd deze daarna in dunne plakken zodat je een prachtige doorsnede krijgt van de mandarijn.
  • Meng in een klein kommetje twee eetlepels mayonaise, een snuf paprikapoeder, chili, witte wijnazijn, whisky en honing. Breng op smaak met snufje zout.
  • Vul de glaasjes (of leg het op een mooi bordje) met een laagje venkel, dan een plakje mandarijn en dan weer wat venkelsalade.
  • Daarna een schep rivierkreeftjes en maak het af met een goede lepel cocktailsaus.
  • Garneer met wat tuinkers.