
Thuis uit eten deze Kerst
Het is jammer, maar de bittere waarheid. We kunnen weer niet uit eten met de feestdagen. Vooral voor de horeca natuurlijk een enorme domper, maar gelukkig staat er verder niks in de weg van het credo ‘laten we het thuis gezellig maken!’. En ach, een mooi gedekte feestelijke tafel, goed gezelschap en lekker eten is alles wat je nodig hebt voor een geslaagd Kerstdiner. Met dat laatste kunnen wij je helpen! Hier een aantal opties voor je op een rijtje. Zo kan je toch “uit” eten, maar dan lekker thuis.
1. Amusement Thuis box
Wil je toch echt het gevoel hebben dan je uit eten bent? Dan is de Amusement Thuis box (of natuurlijk een box voor thuis van een ander restaurant uit jouw omgeving) dé uitkomst voor je. De chefs van het restaurant koken een compleet menu bestaande uit meerdere gangen. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen en mooi op te dienen. Wijs iemand aan als chef, kies een sommelier, wellicht nog een extra persoon in de bediening en het feest kan beginnen.
Het voordeel van zo’n box is dat je gerechten op tafel zet die je zelf waarschijnlijk nooit zou kunnen bereiden. En als je daar wel de expertise en het geduld voor hebt, kost het je ook nog eens enorm veel tijd, moet je ingrediënten inkopen in veel te grote hoeveelheden (dus duur) en creëer je een hoop afwas. Kortom, smaak én gemak. Wat wil een mens nog meer.
Maa het af met mooie wijnen die het menu begeleiden, dek de tafel met mooi servies, kaarsjes aan, fijne playlist op de achtergrond en voor je het weet waan je jezelf in een luxe restaurant.


't Amusement Thuis
Het Amusement Thuis menu bestaat uit 4-gangen:
Paté van wilde paddenstoelen – duindoorn – kastanje – zeewier
***
Bisque van langoustine – pompoenschuim – Hollandse garnaaltjes
***
Hertensukade – mille feuille van knolselderij – gefermenteerde kool
***
Macaron – gerookte appel – spar – pijnboompit – vanille
Het is ook mogelijk om een vegetarische variant te bestellen. Let wel op: op = op, er is slechts een beperkte oplage van de boxen beschikbaar.
Extra tip!
Wil je deskundig advies over de wijnen die je bij het menu kunt serveren? Of wil je bijvoorbeeld inspiratie van de chefs uit het restaurant voor het maken van een extra gang bij het menu? Op 18 december opent in ‘t Amusement eenmalig een Wijn & Spijs winkel. Met hapjes van de chefs, tips van de sommeliers, wijnen uit de kelder en een hoop lekkers voor mee naar huis.
18.12.2021
Roermondsplein 35
12:00 – 17:00 uur
2. Het Culi Kit Kerstmenu
Wil je een avond zelf aan de slag in de keuken, maar met wat begeleiding van een echte chef? Dan is koken met de Culi Kit wellicht een leuke optie! Culi Kit, Estée Strooker en het Nederlands Dagblad hebben de handen ineen geslagen voor een bijzondere samenwerking. Wat je krijgt als je mee doet?
1. Een Culi Kit met bijzondere ingrediënten, samengesteld door Estée. Hiermee kook je een feestelijk 3-gangen menu (ook vegetarisch mogelijk). Je hoeft zelf alleen nog wat spullen bij de supermarkt te halen.
2. Toegang tot de online masterclasses waarin Estée per gang de bereiding laat zien.
3. Toegang tot de live Q&A sessie op 20 december waarin Estée al jouw vragen beantwoord
Kerstmenu Culi Kit
Het 3-gangen kerstmenu bestaat uit:
Paddenstoelen-noten paté met cranberry-mandarijnen compote
—
Coq au vin (of vegetarisch: biet au vin) met knolselderij-aardappel-truffel puree
—
Dirty Chai pudding met stoofpeer in chai-siroop
Je krijgt de kit thuisgestuurd rond 20 december. Alle vragen die je hebt omtrent het menu kan je stellen tijdens de live Q&A op 20 december, maar je bepaalt zelf wanneer je dit menu kookt en thuis op tafel zet.
De hele bundel samen kost vanwege de samenwerking met het ND slechts €19,95!



3. Zelf koken? Ga voor duurzaam!
Als het op eten aankomt is de duurzame keuze vaak de meest logische keuze, maar het is niet altijd makkelijk. Klinkt een beetje ingewikkeld hé 😉 Maar als je erover nadenkt is het eigenlijk heel logisch om bijvoorbeeld te kiezen voor ingrediënten die uit de buurt en uit het seizoen komen.
Makkelijk om te zetten is dit echter niet altijd, want wat is er eigenlijk in het seizoen? En welke keuzes kan je maken om jouw menu te verduurzamen? En ga je met Kerst voor gemak en smaak of laat je ook hier je normen en waarden gelden?
Om je bij te staan bij dit soort duurzame kookvragen heeft Karin de LOV app ontwikkeld. Een duurzame receptenapp met jouw dagelijkse receptinspiratie. Wij hebben een aantal recepten voor deze app ontwikkeld, waaronder een 4-gangen kerstmenu! Laat je inspireren en kook deze kerst eens duurzaam.
Het duurzame kerstmenu
Het duurzame 4-gangen kerstmenu bestaat uit:
Bij de borrel: geitenkaasbonbons, honing-chili noten & abrikozen-rozemarijn dip
—
Carpaccio van rode biet met gegrilde peer & pistache
—
Pastinaaksoep met groene kruidenolie
—
Pasteitje met oesterzwammenragout, geroosterde aardpeer en een frisse salade
—
Luchtige speculaastiramisu
Over de auteur
Charis en Estée werken al langer samen. Samen startten ze Eetwinkel STROOM. De samenwerkinsvorm nam een andere vorm aan toen Charis besloot een paar maanden de wereld te bereizen. Nu is ze (op afstand) verantwoordelijk voor content en marketing voor de bedrijven van Estée. Naast reizen, genieten van eten en goede koffie, staat ze zelf ook graag in de keuken of op de yogamat.
Vier Pasen thuis met een paasbox
Pasen komt eraan. En waarschijnlijk mogen de terrassen weer open. Toch blijven we nog even vrolijk door boxen. Voor horeca ondernemers was het afgelopen jaar op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen. Onze gasten, waar we normaal gesproken alles voor doen, die mochten...
Hoe maak je een website voor je restaurant of food-business
Als je een bedrijf hebt, of als je een bedrijf wilt starten, dan kom je er eigenlijk niet meer onderuit: het hebben van een website. Of je nu een restaurant, café, bakker of delicatessenzaak hebt, een website is jouw online visitekaartje. En momenteel merken we het...
Giselle wilde per se ondernemen en besloot kaarsenmaakster te worden. Met succes!
Het is een vraag die ons allemaal waarschijnlijk wel eens bezighoudt: hoe doe je werk dat je leuk vindt? Door voor jezelf te beginnen heb je veel meer vrijheid om je werkdag in te richten zoals jij dat wilt. En bovendien is je werkdag waarschijnlijk veel afwisselender...
Leestip! Het gratis magazine Eetlust. Boordevol lustopwekkende tips in de strijd tegen voedselverspilling
Slappe wortels: niet sexy. Een beschimmeld stuk kaas: ook niet sexy. 'Daar kunnen we wat aan doen', bedachten ze bij Too Good To Go. Het onderwerp voedselverspilling kan namelijk wel wat sex appeal gebruiken. In de strijd tegen voedselverspilling kozen ze voor een...
Een bijzondere ervaring: ‘t Amusement LAB
Één van de leukste aspecten van zowel ondernemen als chefkok zijn, is dat je je creativiteit de vrije loop mag laten. Dat was in de eerste instantie ook waarom ik ervoor koos om voor mezelf te beginnen: het idee altijd alleen maar te moeten doen wat iemand anders me...
Reken af met tijdverspilling
Tijd is geld. En verspilling is slecht. Dus stop nou eindelijk eens met het verspillen van je tijd! Volgens het woordenboek is tijdverspilling het zinloos ergens tijd aan besteden. Wat ik me echter wel afvraag: moet je altijd zinvol bezig zijn dan? Uit onderzoek...
Tijdverspilling op vakantie
Anekdote van Estée Met de auto naar Zweden Wat gebeurde er? Ik besloot met de auto naar Zweden te gaan, dat leek mij een leuke route. Om 20.00 uur vertrokken we vanuit Arnhem richting Hamburg, waar we zouden overnachten, om vervolgens via Denemarken met de...
7 lessen die jou helpen om meer uit je dag te halen
Misschien ken je Stephen Covey wel. Hij schreef het boek 'the Seven Habits of Highly Effective People'. Hij wil laten zien hoe mensen de regie over hun eigen leven kunnen nemen. Het boek is uitgeroepen tot het belangrijkste businessboek van de twintigste eeuw....
Chantal van Kromkommer: ‘Ook bij groenten en fruit is er de drang naar perfectie’
Dat een deel van de groenten en het fruit in de afvalbak belandt, heeft regelmatig te maken met looks. Veggies die niet recht genoeg zijn, fruit met een deukje in hun schil: redenen voor de consument om ze links te laten liggen of waardoor ze het schap van de...
Kwalitijdsverspilling
Een belangrijk besefmoment tijdens deze ‘coronatijd’ is dat ik er op gewezen word wat een groot verschil er bestaat tussen kwaliteit en kwantiteit. In mijn dagelijkse leven is de druk van alledag vaak zo groot dat ik dingen altijd gehaast doe. Daardoor produceer ik...
Volg het Youtube kanaal van Estée voor nieuw inspiratie!
bekijk
Join
Work With Me


0 reacties