Zelf humus maken is helemaal niet moeilijk, maar wel veel lekkerder en ook nog eens een stuk gezonder! Estée laat zien hoe je met de Thermomix in een handomdraai een prachtige bietenhumus op tafel zet. Natuurlijk kan dit ook met een normale blender, dan moet je de bieten alleen eerst koken (of je gebruikt voorgekookte bietjes). Meer informatie over de Thermomix? Check deze pagina eens!

Zelf bietenhumus maken

Recipe by Estée StrookerCourse: Dips
Hoeveelheid

1

grote lading
Tijd

10

minutes

Deze bietenhumus is zoet en aards en daarbij nog prachtig van kleur ook. Vind je bietjes lekker? Dan is dit zeker wat voor jou, maar ook als je niet de grootste bietenfan bent raden we je aan deze humus eens te proberen. Door de specerijen en het frisse van de citroen smaakt de humus namelijk anders dan je zou verwachten. We serveren deze humus in mijn zaak Eetwinkel STROOM en veel mensen zijn er fan van!

Ingrediënten

  • 2 blikjes kikkererwten

  • 4 bietjes

  • 1 el komijn

  • 1/4 el chili

  • 1 el roze peperbes

  • 50 ml sesamolie

  • 50 g tahini

  • 50 ml bietensap

  • 2 el frambozenazijn

  • 50 ml olijfolie

  • 150 ml zonnebloemolie

  • beetje water (om dunner te maken en glad)

  • peper en zout

  • sap van een citroen

  • 4 gram zout

Bereiding

  • Kook de bietjes
  • Mix alle ingredienten in een blender of Thermomix tot een gladde crème.
  • Breng goed op smaak met de specerijen en genoeg zout.
  • En maak hem lekker fris met het sap van een citroen en eventueel nog een scheutje witte wijn azijn.
  • Zorg dat hij mooi romig wordt, voeg eventueel een beetje water toe om hem iets dunner en daardoor gladder te krijgen.

Notities

  • Met hummus kan je zelf heel leuk variëren. Wat dacht je van een groene humus met doperwt en spinazie of een Midden Oosterse humus met Za’atar. Een oranje humus maak je van pompoen of een gele humus met gele linzen. Serveer op een feestje eens verschillende kleuren humus met gegrild platbrood en rauwkost om te dippen.