HOOFD
GERECHTEN
Vietnamese noodlesoep met rauwe wagyu slices en paksoi
Dit is een recept dat we ontwikkelden in opdracht voor Landgoed de Houberg. Een biologische boerderij waar bodem, gewassen en dieren beschouwd worden als één ecosysteem, dat het sterkst is als het...
Biefstukreepjes in stroganoffsaus met gepofte aardappel
Dit is een recept dat we ontwikkelden in opdracht voor Landgoed de Houberg. Een biologische boerderij waar bodem, gewassen en dieren beschouwd worden als één ecosysteem, dat het sterkst is als het...
Pasta met groene asperges en rucolapesto
Asperges zijn een voorbeeld van échte seizoensgroenten. Alleen in beperkt tijd verkrijgbaar en super lekker. Daar moet je van profiteren natuurlijk. De groene asperges zijn lekker omdat ze hun bite...
Nam Ya Curry pasta
Gele Nam Ya vis curry met groene thee noodles
Ik (Charis) ben op het moment aan het werk vanuit Thailand. Een nogal bijzondere gewaarwording, want door tante Cor zijn er nauwelijks toeristen. Normaal gesproken wordt Thailand natuurlijk door...
Voorproefje uit mijn nieuwe kookboek! Tagliatelle met beurre blanc, zeekraal, gerookte forel en foreleitjes
Dit is een klassieker van mijn oom. Een comfortabele pasta die heerlijk is als voorgerechtje. De gerookte vis smaak geeft het gerecht body. Hij maakt hem altijd met paling maar ik vind gerookte...
Vegan open lasagne van knolselderij en linzen
Rouleau van paddenstoelen en zeewier
Deze supersmaakvolle rouleau heeft dankzij de zeewier toch die lekker hartige smaak die je soms mist als je geen vlees of vis eet. Uit de zee haal je veel voedzame stoffen, daar mag best wat vaker...
Klassieke franse uientaart met honing, tijm en geitenkaas
Deze taart is zo lekker! Natuurlijk vooral omdat hij echt lekker smaakt, maar de makkelijkebereiding en inhoud zorgen ervoor dat hij nog lekkerder smaakt. En als klapper op de vuurpijl is hijook nog...
Ouderwetse wentelteefjes
Deze heerlijke ouderwetse wentelteefjes zijn de perfecte manier om jouw oude brood mee te verwerken tot een nieuw, super lekker gerecht. Een makkelijk, verspillingsvrij ontbijtje. Kop thee erbij en...
Penne all’arrabiata met cherrytomaatjes en gerookte makreel
Gegrilde Hollandse flessen met zwarte tzatziki en peultjes
Kippenragout
Als ik er nu over nadenk is kippenragout misschien wel mijn lievelingseten. Niet omdat het nou zo super culinair spannend is. Maar omdat dit gerecht zo’n nostalgisch gevoel bij mij opwekt. Iedere...
Andijvie stamppot
Stamppot is een heerlijk bordje Hollands comfortfood. Ook in de lente kan ik daar af en toe echt zin in hebben. Met lekker knapperige groene bladgroenten, zoals bijvoorbeeld andijvie, geef je de...
Asperges met botersaus
Wat fijn dat ze er weer zijn: Hollandse asperges. Het witte goud is één van mijn lievelingsgroenten. Het is bijzonder dat ze zo'n exclusief karakter hebben. Slechts kort per jaar verkrijgbaar en uit...
Kievitsbonensalade met veldsla
Kievitsbonen worden ook wel Pintobonen genoemd. Ze hebben een gevlekt uiterlijk en lijken een beetje op kievitseitjes. Net als andere peulvruchten zijn kievitsbonen hartstikke gezond. Ze kunnen het...
Ouderwetse witlof uit de oven met ham en kaas
Boerenkool met zuurkoolspek
Zo lekker in de winter: een heerlijke smeuïge en romige boerenkoolstamppot met het zoute van spek. Ik voeg en ook graag wat Hollands zuur aan toe, om ook een zuurtje aan het gerecht toe te voegen....
Pasta met paddenstoelenroomsaus
Er gaat niks boven een goede paddenstoelenroomsaus. Door niet alleen verse, maar ook gedroogde paddestoelen aan de saus toe te voegen krijg je een heerlijke rijke paddenstoelensmaak. Daarnaast voeg...
Balletje gehakt met jus
Gepofte herfstgroenten
Het fijne aan de herfst is de heerlijke smaken die het met zich meebrengt. Pompoen, biet, paddestoelen; ik vind het allemaal even lekker. Juist omdat ze ook zo divers zijn in de manier waarop ze...
Tomatatin
Shepherd’s pie
De Shepherd’s pie een lekkere Britse klassieker die al in een heleboel varianten is nagemaakt enwaar menig huishouden haar eigen versie van gemaakt heeft. Dit recept is ook zeker niet deklassieke...
Makreel van het vuur met citroen
Makreel is een heerlijke Hollandse vis. Toch eten we best weinig vis in Nederland. Zelf vind ik makreel super smakelijk, omdat het van nature een wat vettere vis is. Door in het vuur te garen krijgt...
Gebraden fazant
In het juiste seizoen hou ik erg van wild. Ik verwerk graag zelf de dieren van kop tot staart. Zo weet ik dat ze een goed leven hebben gehad. Bovendien is wild heel rijk van smaak! Wilde fazant is...
Gestoofde rode kool
Rode kool uit een potje is echt niet nodig! Het is zoveel lekkerder en gezonder om het zelf te maken. Bovendien is het helemaal niet moeilijk. Ik vind dit een heerlijk bijgerecht voor het...
Gevulde zoete aardappel
Een klassieker: de gevulde aardappel. Je poft ze in de oven (of op de barbecue! Het is dan wel handig om ze van tevoren te garen in de oven en daarna nog even te laten nagaren op de barbecue, anders...