Wie wel eens een pop-up restaurant bezocht heeft, begrijpt de magie ervan. De locatie is vaak bijzonder en het tijdelijke maakt het is speciaals. Iedereen doet zijn best om er in de korte tijd dat het concept bestaat, er iets moois van te maken. Wij zijn er in ieder geval een beetje verslaafd aan.

Vaak vinden deze pop-up concepten plaats in de buitenlucht, of op bijzondere locaties met meer dan genoeg ruimte. Perfect dus om tijdens deze Corona periode met een gerust hart te bezoeken. Natuurlijk is ons eigen pop-up restaurant ‘t Amusement LAB onze favoriet, mede vanwege de bijzondere locatie (een impressie van zo’n avond lees je in dit blog van Foodblabla), maar er zijn nog meer leuke initiatieven bij ons in de omgeving. Onze favorieten op een rijtje.

Foto door Sander Damen

Pop up terras de Luchtplaats

De voormalige koepelgevangenis in Arnhem ondergaat een metamorfose. Momenteel vind je er bijvoorbeeld een prison experience; een escaperoom met -uiteraard- een gevangenisthema. Daarnaast is het mogelijk om rondleidingen te volgen, worden er sportlessen gegeven en zijn er plannen om hier een hotel van te maken.

Op het moment kan je op de binnenplaats van de Koepelgevangenis genieten van een hapje en een drankje op pop up terras (hoe toepasselijk:) de Luchtplaats.
Geopend woensdag t/m zondag 12:00 – 21:00 uur
https://prisonexperience.nl/pop-up-terras/

Proefdruk Nijmegen

Ook bij onze buren is er een bijzonder concept ontpopt. In de voormalige papierfabriek vind je het grootste pop-up concept van Nederland. Iedere twee weken tovert een ander Nijmeegs restaurant de voormalige fabriek om tot een culinaire broedplaats. Hier worden signature menu’s en topwijnen van Nijmeegse top-restaurants geserveerd, in de wat ruwe setting van een voormalige fabrieksloods. Geopend sinds juli en een groot succes gebleken.

We zijn er nog niet geweest, maar de foto’s zien er veelbelovend uit. Als we weer in Nijmegen zijn staat een bezoekje zeker op de planning.
Proefdruk is iedere dag geopend en wordt elke twee weken gerund door een ander restaurant.
https://www.proefdruknijmegen.nl/

Woodz

Woodz valt eigenlijk een klein beetje buiten het rijtje, maar vonden we toch het noemen waard. Het is namelijk niet echt een pop-up restaurant, maar doet wel zo aan! De keuken en een kleine binnenruimte zijn gebouwd in een container. Verder kent Woodz een groot terras, gevestigd op Buitenplaats Beekhuizen. Veel van de meubels en aankleding zijn van het Arnhemse merk Weltevree en zorgen voor een enorm relaxte sfeer. Je vindt Woodz in de buurt van Velp, maar met lekker weer waan je je in het buitenland.

Bij Woodz eet je stoere gerechten, zowel tijdens lunch en borrel als diner. Denk aan rustieke salades, boerenbrood en burgers. Maar ook zeebaarsfilet en aubergine-kokoscurry staan op het menu.
In de maanden juli en augustus is Woodz iedere dag geopend van 11:00 – 21.30 uur.
https://www.buitenplaatsbeekhuizen.nl/restaurant-woodz

Amusement LAB

Dé pop-up van restaurant ‘t Amusement mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. In intieme setting, op een unieke locatie met veel groen, vindt deze pop-up op onregelmatige momenten plaats. De eerstvolgende wordt op 29 & 30 augustus georganiseerd. Het Amusement LAB staat garant voor een culinaire ervaring op niveau. Je krijgt maar liefst 12 amuses en 12 gangen geserveerd. Op interactieve wijze, geïnspireerd op de omgeving en de seizoenen en met een enorm creatieve inslag.

Normaal gesproken is het Amusement LAB altijd op vrijdag en zaterdag, dit keer voor het eerst ook op een zondag. Op de zondag (30 augustus) begint het pop-up restaurant wat vroeger, ziet het als een matinee. De namiddag vloeit over in de avond . Een perfecte afsluiter van het weekend. Uiteraard is het drakenarrangement ook alcoholvrij te bestellen, zodat je maandag wel weer fris en fruitig aan het werk kunt.

Het Amusement LAB ‘popt’ onregelmatig op. De eerstvolgende editie is op 29 & 30 augustus.
Kaarten en info:
https://restaurant-amusement.nl/amusement-lab/