Sommige gerechten doen je gewoon wegdromen en roepen dat ultieme vakantiegevoel op. Voor Estée is de paella nero zo’n gerecht. Een heerlijke paella, kenmerkend door de krokant aangebakken rijst, met verschillende zeevruchten en kip. Wat kenmerkend is voor de paella nero, is dat deze zwart kleurt doordat er inktvis-inkt doorheen gaat. Wij hebben inkt, samen met kenmerkende paella rijst en een saffraan-kruiden-mix voor je in de Culi Kit verpakt, zodat je thuis dit gerecht makkelijk op tafel tovert.

Paella is een echte Spaanse klassieker, waarmee je je bij iedere hap aan de costa brava waant. Het heeft wat weg van de Italiaanse risotto, behalve dat de paella gekenmerkt wordt door een krokant korstje. Bovendien gebruiken de Spanjaarden andere rijst dan de Italianen. De dikke korrel van paella rijst heeft een groot absorberend vermogen. Een ander typisch kruid dat niet mag ontbreken in een authentieke paella is saffraan. De saffraan krijg je ook van ons in de Culi Kit, gemixt met andere heerlijke smaakmakers.

Om het nog net wat specialer te maken, bereiden we met de Culi Kit een Paella Nero, zwart van kleur door het toevoegen van inktvis inkt.