Tijdverspilling op vakantie

Anekdote van Estée
Met de auto naar Zweden
Wat gebeurde er? Ik besloot met de auto naar Zweden te gaan, dat leek mij een leuke route. Om 20.00 uur vertrokken we vanuit Arnhem richting Hamburg, waar we zouden overnachten, om vervolgens via Denemarken met de beroemde brug tussen Kopenhagen en Malmö door naar Noord-West Zweden te rijden in zo’n 12 uur. Echter had ik voor de reis niets gepland. De eerste tegenslag kwam toen we er om elf uur ’s avonds achter kwamen dat de hotels in Duitsland tot 18 mei geen particulieren mochten ontvangen. Dus besloten we in plaats van te overnachten in Hamburg door te rijden naar Denemarken. Eenmaal de pont (130 euro armer omdat ik die niet van te voren geboekt had) bij Puttgarten overgestoken werden we linea recta op de veerboot (weer 90 euro) teruggezet naar Duitsland omdat we Denemarken als toeristen niet inmochten, zelfs niet als we op doorreis waren naar Zweden. Mijn puppyogen hielpen helaas ook niet bij deze grote blonde Deense douanier. Of ik dit niet had gecheckt van te voren? Nee, niet van te voren, wel in de auto onderweg naar de pont, maar ik dacht dat het misschien wel los zou lopen. Gelukkig wisten we via een zes uur durende pont slechts 250 kilometer verderop in Duitsland wel rechtstreeks Zweden in te komen. Zo werd de reis die met het vliegtuig slechts vijf uur had geduurd, normaal gesproken met de auto twaalf uur had geduurd, nu dubbel zo lang. Maar ach… het is wel weer een mooi avontuur, nietwaar?!
Wat een tijdsverspilling! Of juist niet?
De grote vraag is nu of ik hier wat geleerd heb? “Ja, niet alles gaat zonder slag of stoot, maar als
je iets wilt lukt het, ook al moet het via een omweg.”
Of ik het de volgende keer anders zou doen? En als echte rebel zeg ik dan: “nee hoor, ik zou het
zo overdoen, wie weet lukt het de volgende keer wel!”.
Zelf kombucha maken
Door: Julia, sommelier van 't AmusementJulia's recept voor blije SCOBY's. Benodigdheden: Grote glazen (weck)potThee, liefst een combinatie van zwart en groen, als het maar echte theebladeren zijnRietsuikerAllerhande fruit/groente/kruiden/specerijen ...
Crêpes
Wij serveren als een van onze desserts in het restaurant momenteel crêpes Suzanne. Ons Hollandse antwoord op de Franse Crêpes Suzette. 😉 Klassiek worden deze crêpes geserveerd met karamel en sinaasappelsaus. Omdat bloedsinaasappels momenteel volop verkrijgbaar zijn...
Thuis uit eten deze Kerst
Het is jammer, maar de bittere waarheid. We kunnen weer niet uit eten met de feestdagen. Vooral voor de horeca natuurlijk een enorme domper, maar gelukkig staat er verder niks in de weg van het credo 'laten we het thuis gezellig maken!'. En ach, een mooi gedekte...
Bevroren frambozen met yoghurtpudding en basilicumsiroop
Genieten van de smaken van de zomer! Dat doe je met dit frisse nagerecht absoluut. Meer van dit soort inspiratie? Dit gerecht komt uit het kookboek Estée Kookt - de Nieuwe Nederlandse keuken (bestellen kan hier!).
Tartelette met sherryvijgen
Dit recept komt uit het kookboek Pret à diner (shop 'm hier!) en is een heerlijke combinatie tussen zoet en kaas. Voor iedereen die niet per se liefhebber is van zoete desserts een perfecte afsluiter van een diner!
Vietnamese noodlesoep met rauwe wagyu slices en paksoi
Dit is een recept dat we ontwikkelden in opdracht voor Landgoed de Houberg. Een biologische boerderij waar bodem, gewassen en dieren beschouwd worden als één ecosysteem, dat het sterkst is als het kan samenwerken. Ze houden bijzondere dierenrassen die door de manier...
Biefstukreepjes in stroganoffsaus met gepofte aardappel
Dit is een recept dat we ontwikkelden in opdracht voor Landgoed de Houberg. Een biologische boerderij waar bodem, gewassen en dieren beschouwd worden als één ecosysteem, dat het sterkst is als het kan samenwerken. Ze houden bijzondere dierenrassen die door de manier...
Bisque van kreeft
Bisque is een gebonden soep bereid van schaaldieren. Deze variant is natuurlijk de meest luxe variant die je maar bedenken kan. Als je zelf kreeft bereidt (bijvoorbeeld kreeft met verveine mayonaise) kan je de schalen en koppen heel goed gebruiken om deze fantastische...
Kreeft met verveine mayonaise
Geen makkelijk gerechtje om te bereiden, maar super decadent! Als je het aandurft om levende kreeft klaar te maken kan je vervolgens genieten alsof je in een restaurant zit. Levende kreeft bestel je bij de visboer, een groothandel of online, bijvoorbeeld via...
Panna cotta met gezouten dadelpuree & gegrilde vijg
Dit is een toetje categorie makkelijk, maar bijzonder! Ik maakte de panna cotta daarom agar agar, een plantaardige vervanger van gelatine. Agar agar haal je bijvoorbeeld bij de Toko of bij een biologische winkel. Een panna cotta is klassiek (vanille) al heel lekker,...
Join
Work With Me

0 reacties