Tijdverspilling op vakantie

door | jul 21, 2020 | Inspiratie, Ondernemen, Tijdverspilling

Anekdote van Estée

Met de auto naar Zweden

 

Wat gebeurde er? Ik besloot met de auto naar Zweden te gaan, dat leek mij een leuke route. Om 20.00 uur vertrokken we vanuit Arnhem richting Hamburg, waar we zouden overnachten, om vervolgens via Denemarken met de beroemde brug tussen Kopenhagen en Malmö door naar Noord-West Zweden te rijden in zo’n 12 uur. Echter had ik voor de reis niets gepland. De eerste tegenslag kwam toen we er om elf uur ’s avonds achter kwamen dat de hotels in Duitsland tot 18 mei geen particulieren mochten ontvangen. Dus besloten we in plaats van te overnachten in Hamburg door te rijden naar Denemarken. Eenmaal de pont (130 euro armer omdat ik die niet van te voren geboekt had) bij Puttgarten overgestoken werden we linea recta op de veerboot (weer 90 euro) teruggezet naar Duitsland omdat we Denemarken als toeristen niet inmochten, zelfs niet als we op doorreis waren naar Zweden. Mijn puppyogen hielpen helaas ook niet bij deze grote blonde Deense douanier. Of ik dit niet had gecheckt van te voren? Nee, niet van te voren, wel in de auto onderweg naar de pont, maar ik dacht dat het misschien wel los zou lopen. Gelukkig wisten we via een zes uur durende pont slechts 250 kilometer verderop in Duitsland wel rechtstreeks Zweden in te komen. Zo werd de reis die met het vliegtuig slechts vijf uur had geduurd, normaal gesproken met de auto twaalf uur had geduurd, nu dubbel zo lang. Maar ach… het is wel weer een mooi avontuur, nietwaar?!
Wat een tijdsverspilling! Of juist niet?

De grote vraag is nu of ik hier wat geleerd heb? “Ja, niet alles gaat zonder slag of stoot, maar als
je iets wilt lukt het, ook al moet het via een omweg.”
Of ik het de volgende keer anders zou doen? En als echte rebel zeg ik dan: “nee hoor, ik zou het
zo overdoen, wie weet lukt het de volgende keer wel!”.

Tartelette met sherryvijgen

Tartelette met sherryvijgen

Dit recept komt uit het kookboek Pret à diner (shop 'm hier!) en is een heerlijke combinatie tussen zoet en kaas. Voor iedereen die niet per se liefhebber is van zoete desserts een perfecte afsluiter van een diner!

Bisque van kreeft

Bisque van kreeft

Bisque is een gebonden soep bereid van schaaldieren. Deze variant is natuurlijk de meest luxe variant die je maar bedenken kan. Als je zelf kreeft bereidt (bijvoorbeeld kreeft met verveine mayonaise) kan je de schalen en koppen heel goed gebruiken om deze fantastische...

Kreeft met verveine mayonaise

Kreeft met verveine mayonaise

Geen makkelijk gerechtje om te bereiden, maar super decadent! Als je het aandurft om levende kreeft klaar te maken kan je vervolgens genieten alsof je in een restaurant zit. Levende kreeft bestel je bij de visboer, een groothandel of online, bijvoorbeeld via...

Zelf bietenhumus maken

Zelf bietenhumus maken

https://youtu.be/SrLFk9WQufk Zelf humus maken is helemaal niet moeilijk, maar wel veel lekkerder en ook nog eens een stuk gezonder! Estée laat zien hoe je met de Thermomix in een handomdraai een prachtige bietenhumus op tafel zet. Natuurlijk kan dit ook met een...

Culi Kit Asperge kookworkshop

Culi Kit Asperge kookworkshop

Kook live mee met Estée en maak een verrukkelijk 4-gangen aspergediner! Je krijgt een Culi Kit per post met een aantal bijzondere smaakmakers die ervoor zorgen dat je er een restaurantwaardig menu van maakt. Estée kookt het menu live op 5 juni om 17:00 uur, maar de...

Zo maak je zelf geklaarde boter

Zo maak je zelf geklaarde boter

Geklaarde boter is boter waaruit de eiwitten zijn verwijderd, waardoor enkel het pure botervet overblijft. Misschien ken je geklaarde boter ook wel onder de naam Ghee. Ghee is een vorm van geklaarde boter die erg veel in India wordt gebruikt. Ghee en geklaarde boter...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join

Work With Me