De macaron is een specialiteit uit Frankrijk. De koekjes bestaan uit gemalen amandelen, poedersuiker, suiker en eiwit. Doordat er eindeloos gevarieerd kan worden met kleuren en vullingen, bestaan er enorm veel verschillende soorten macarons. In mijn restaurant, ‘t Amusement bakken we wekelijks honderden macarons. Na mijn koksopleiding in Parijs was ik een beetje in de ban van dit koekje en besloot ik dat het een leuk idee was om hier een eigen twist aan te geven voor in het restaurant.

Signatuur amuse

Ik ontwikkelde onze signatuur amuse. Een hartige amuse gemaakt van hazelnootmeel met geitenkaas, ingelegde biet en ingelegde ui. Hier variëren we soms een beetje mee, door de geitenkaas te roken bijvoorbeeld, maar de basis is altijd gelijk gebleven. Tot op de dag van vandaag serveren we deze amuse in het restaurant. En ook bij de koffie hebben we altijd een selectie zoete macarons ter beschikking.

Hartige macarons als amuse in ‘t Amusement

Zelf macarons bakken

Zelf macarons bakken is een leuk, maar ook best een intensief klusje. Doordat de ingrediënten relatief duur zijn en het veel werk is om deze koekjes te bakken, zijn ze vrij prijzig om te kopen. Bak je ze zelf, dan maak je wel makkelijk in 1x een flinke lading. De macarons zijn prima in de vriezer te bewaren en kunnen dus tevoorschijn getoverd worden als er bezoek is. Rond de feestdagen is het natuurlijk extra leuk om dit feestelijke koekje te kunnen serveren. Zowel met een hartige variant als met de zoete zijn er veel variaties en combinaties te bedenken. Ook hebben we een heel leuk kerst macaron taartje ontwikkeld! Extra spektakel voor bij het kerstdessert of als extraatje bij de koffie.

Er zijn veel kleine tips en trucjes die je gaan helpen zelf de perfecte macarons te bakken. Zelfs als je alle stappen heel nauwkeurig volgt, bestaat de kans dat ze de eerste keer nog niet helemaal zo worden zoals je wilt. Werk secuur en blijf oefenen, dan komt het vanzelf! Om je hiermee te helpen heb ik samen met mijn moeder (die ook heel veel macarons voor het restaurant gebakken heeft) duidelijke video tutorials opgenomen.

Bestel jouw Culi Kit hieronder en wordt -op tijd voor de feestdagen- een echte macaron-pro!